NBC: Un lobbyist ruso-american, fost agent sovietic, a participat la întâlnirea dintre Trump Jr. și avocata rusă

NBC: Un lobbyist ruso-american, fost agent sovietic, a participat la întâlnirea dintre Trump Jr. și avocata rusă

Un lobbyist ruso-american, fost agent sovietic, a participat la întâlnirea din iunie 2016 dintre fiul cel mare și ginerele lui Donald Trump și o avocată din Rusia despre care ei credeau că este în posesia unor informații compromițătoare despre Hillary Clinton, relatează vineri postul de televiziune NBC News, citat de AFP Și Reuters.

Prezența acestei persoane la întâlnirea dezvăluită sâmbăta trecută nu era cunoscută până acum. Participanții la reuniunea de la Trump Tower de la 9 iunie 2016 au fost: Donald Trump Jr., cumnatul său Jared Kushner, fostul director de campanie al candidatului republican, Paul Manafort, avocata rusă Natalia Veselnițkaia, și acest bărbat, al cărui nume nu a fost făcut public.

Conform NBC News, bărbatul este un fost agent de contra-spionaj sovietic, fost militar, care a emigrat în SUA și a obținut cetățenia americană.

Avocatul lui Donald Trump Jr., Alan Futerfas, a confirmat prezența bărbatului, care, potrivit acestuia, a fost descris atunci ca un prieten al lui Emin Agalarov și "probabil un prieten al Nataliei". Futerfas a afirmat că bărbatul l-a asigurat că nu lucrează pentru guvernul rus și că, în orice caz, clientul său nu cunoștea atunci tot trecutul rusului.

Emin Agalarov este un cântăreț rus, prieten al familiei Trump și care a ajutat la organizarea întâlnirii.

Donald Trump Jr., extrem de apropiat de tatăl său, a recunoscut voluntar în această săptămână că s-a întâlnit cu Natalia Veselnițkaia în speranța că ea i-ar fi transmis informații ale guvernului rus privind-o pe Hillary Clinton. Însă avocata nu ar fi fost în cele din urmă în posesia unor astfel de informații și ar fi vorbit în special despre Legea Magnițki din SUA, cea privind sancțiunile împotriva Rusiei. Ea respins că ar fi avut vreo legătură cu puterea de la Moscova.

Dezvăluirea privind această reuniune a zguduit totuși tabăra Trump, care susține de luni de zile că nu a existat nicio tentativă de coordonare cu Rusia în timpul campaniei prezidențiale de anul trecut din SUA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...