Ne-am dus toți după fentă și-am uitat că Lia Savonea este fosta șefă a Curții de Apel? Dragnea a dat două lovituri în numai 24 de ore: Firea și Curtea Supremă?

Ne-am dus toți după fentă și-am uitat că Lia Savonea este fosta șefă a Curții de Apel? Dragnea a dat două lovituri în numai 24 de ore: Firea și Curtea Supremă?

Ne-am dus toți după fentă și-am uitat că Lia Savonea este fosta șefă a Curții de Apel? Dragnea a dat două lovituri în numai 24 de ore: Firea și Curtea Supremă/Livia Stanciu?

Așa se pare: ne-am dus cu toții după fentă. Și am uitat că șefa clicii PSD din CSM, judecătoarea Lia Savonea, a venit la CSM direct din funcția de președintă a Curții de Apel București. Acolo unde avut misiunea, înainte de a pleca, s-o terorizeze și să-i omoare cariera judecătoarei care l-a condamnat pe Dan Voiculescu, Camenia Bogdan.

Nu-i așa că este de o imparțialitate fără cusur activitatea Curții de Apel București? La nici 24 de ore după ce a dat dreptate USR, i-a dat dreptate și lui Dragnea! Dar dacă inversăm oglinda și vedem că în nici 24 de ore a îngropat-o și pe Firea și Curtea Supremă/Cristina Tarcea?

Este doar o amărâtă de observație...

Lia Savonea este vedetă la Antena 3. Ea este soţia avocatului Mihai Savonea, fost coleg de cabinet cu fostul senator PSD Cătălin Voicu (condamnat la 7 ani de închisoare pentru corupţie) şi cu Cezar Bivolaru, avocatul lui Marian Vanghelie, fostul primar de la Sectorul 5. 

O altă bilă neagră ar fi că judecătoarea Savonea a pronunţat şi una dintre deciziile de admitere a excepţiilor de neconstituţionalitate în cazul Tender pe vremea când acest lucru suspenda judecata ceea ce a tergiversat procesul omului de afaceri.

Să nu uităm: tot la Curtea de Apel București a fost/este tartor și judecătoarea Viorica Costiniu, alt stâlp Antena 3. Viorica Costiniu are soţul condamnat definitiv pentru corupţie. Fostul judecător şi şef al Secţiei Civile de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Florin Costiniu, a primit 4 ani cu suspendare în dosarul în care fostul senator PSD Cătălin Voicu a fost condamnat la 7 ani de detenţie. Ultima ispravă a judecătoarei Costiniu de la Curtea de apel Bucureşti a fost să îl elibereze din arest pe primarul suspendat al Capitalei Sorin Oprescu şi să îl plaseze în arest la domiciliu cu obligaţia să poarte brăţară electronică, deşi toată lumea ştie că Poliţia Română nu are încă astfel de dispozitive de supraveghere.

* Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri anularea hotărârii Colegiului de conducere al Instanţei supreme din 8 noiembrie, în baza căreia au fost trase la sorţi noile completuri de cinci judecători, fiind suspendată executarea acestei hotărâri.

 CAB a admis o acţiune în instanţă depusă de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în care acesta a contestat modul de tragere la sorţi a completurilor de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„Admite cererea modificată. Admite cererea de intervenţie accesorie. Anulează Hotărârea nr.137/08.11.2018 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Colegiul de Conducere. În baza art. 15, alin. 1 din Legea nr. 554/2004, modificată şi republicată, suspendă executarea Hotărârii nr.137/08.11.2018, emisă de pârâtă, până la soluţionarea definitivă a cauzei”, se arată în decizia CAB.

De asemenea, CAB a admis o cerere depusă de avocaţii lui Dragnea privind sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie privind dispoziţiile art. 32 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară.

„În baza art. 29 alin. 4 din Legea nr. 47/1992, modificată şi republicată, sesizează Curtea Constituţională a României cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 32, alin. 1 din Legea nr. 304/2004, modificată şi republicată. Cu recurs, în termen de 5 zile de la comunicare, în ceea ce priveşte capătul de cerere referitor la suspendarea actului administrativ. Cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, în ceea ce priveşte capătul de cerere privind anularea actului administrativ”, se mai spune în decizia CAB.

Liviu Dragnea a contestat vineri, prin avocat, și noul complet de la Înalta Curte de Casație și Justiție care judecă apelul său în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, în care a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Iniţial, Liviu Dragnea a dat în judecată Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu decizia Colegiului de conducere al ÎCCJ din luna septembrie, prin care s-a hotărât să nu fie aplicate noile reglementări privind formarea completurilor de cinci judecători.

Vineri, avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, a venit cu o completare şi a anunţat în sala de judecată că liderul PSD solicită atât suspendarea, cât şi anularea deciziei din 8 noiembrie a Colegiului de conducere de la ÎCCJ, în baza căreia au fost trase la sorţi noile completuri de cinci judecători.

Flavia Teodosiu a susţinut că noile completuri au fost trase la sorţi fără ca Instanţa supremă să aştepte publicarea de către Curtea Constituţională a motivării deciziei privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi ÎCCJ pe tema constituirii completurilor de 5.

Avocata a precizat că tragerea la sorţi a completurilor de 5 magistraţi de la Instanţa supremă este nelegală, iar lui Dragnea i-au fost încălcate drepturile procesuale.

În opinia avocatei, Instanţa supremă ar fi trebuit să-i tragă la sorţi doar pe preşedinţii completurilor şi nu pe toţi membrii.

Tot acum, Flavia Teodosiu a solicitat Curţii de Apel Bucureşti sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie privind dispoziţiile articolului 32 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară.

„Domnul Dragnea este total nevinovat. A fost judecat altfel decât ar fi trebuit”, a mai declarat avocata.

Pe 5 octombrie, Liviu Dragnea a depus în instanţă o cerere, prin care solicita anularea unei decizii a Colegiului de conducere al Instanţei supreme, prin care s-a hotărât să nu fie aplicată noua procedură de constituire a completurilor de cinci judecători, prevăzută de Legea 304/2004.

Dragnea susţinea, în cererea depusă, că Instanţa supremă şi-a asumat aplicarea selectivă a prevederilor Legii 304/2004, iar nerespectarea normelor privind compunerea completurilor de cinci judecători afectează legalitatea hotărârilor judecătoreşti, pronunţate după data de 23 iulie 2018, când au intrat în vigoare noile dispoziţii.

După ce Curtea Constituţională a admis o sesizare a premierului Viorica Dăncilă şi a decis că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi ÎCCJ pe tema constituirii completurilor de 5 judecători, Instanţa supremă a tras la sorţi noile completuri pe data de 8 noiembrie.

Liviu Dragnea este judecat la Instanţa supremă în dosarul DGASPC Teleorman, în care a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

**Curtea de Apel Bucureşti a decis joi anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a Companiilor Municipale, a anunţat Uniunea Salvaţi România, prin intermediul unui comunicat.

„Curtea de Apel Bucureşti a decis astăzi anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare ale Companiilor Municipale. Soluţia este definitivă şi vine la capătul unui proces iniţiat de USR Bucureşti în anul 2017. Consilierii municipali USR au contestat înfiinţarea acestor companii pe motiv că hotărârile au fost adoptate ilegal. Mai precis, ele au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri şi nu cu votul a două treimi, aşa cum ar fi fost nevoie pentru astfel de proiecte care privesc patrimoniul Capitalei”, a precizat sursa citată.

 
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alina Ghica, judecătoarea care a suspendat completurile de 5 judecători la cererea lui Dragnea și a anulat o p…

2 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

3 Imagini horror cu fesele „putrezite” ale Loredanei Chivu / Detalii din scandalul ținut departe de ochii presei

4 Așa o fi?

5 Așa o fi?