Neamț: PNL a câștigat alegerile locale din municipiul Roman și din comuna Bălțătești; PSD s-a impus la Pipirig

Neamț: PNL a câștigat alegerile locale din municipiul Roman și din comuna Bălțătești; PSD s-a impus la Pipirig

Partidul Național Liberal (PNL) a câștigat alegerile locale parțiale desfășurate duminică în municipiul Roman și în comuna Bălțătești, în timp ce Partidul Social Democrat (PSD) s-a impus în comuna Pipirig, potrivit datelor furnizate de președintele Biroului Electoral Județean (BEJ) Neamț, judecătorul Constantin Magdalina.

În municipiul Roman, candidatul PNL, Ovidiu Lucian Micu, a obținut 10.662 de voturi din totalul celor 17.977 valabil exprimate, ceea ce reprezintă 59,30%. Pe locul al doilea s-a situat candidatul PSD, Marius Neculai, care a fost susținut de 6.314 dintre alegători, adică de 35,12% din participanții la vot. Pe următoarele locuri s-au clasat candidatul Uniunii Salvați România, Radu Constantin Samson, cu 664 voturi (3,69%), și candidatul Partidului Mișcarea Populară (PMP), Elena Chelmuș, cu 337 voturi.

Alegerile din municipiul Roman au fost organizate după ce fostul primar, Laurențiu Dan Leoreanu (PNL), a devenit, în urma alegerilor din luna decembrie 2016, deputat.

În comuna Bălțătești, candidatul PNL, Emilia Acozmei, a câștigat alegerile locale parțiale cu 43,81% din voturi, ea beneficiind de susținerea a 794 din totalul celor 1.812 alegători care și-au exprimat corect votul. Candidatul PSD, Mihaela Marian, a obținut 436 de voturi, adică 24,6%, în timp ce reprezentantul PMP, Eugen Grigoraș, a primit 273 voturi, adică 15,06%. Ceilalți candidați, Gheorghe Timofte, de la Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), și independentul Constantin Oprea au avut susținerea a 9,82% și, respectiv, 7,22% dintre alegători.

În comuna Pipirig, candidatul PSD, Vasile Dorneanu, a fost votat de 68,84% dintre alegători, el primind 2.000 din totalul celor 2.905 voturi valabil exprimate. Pe poziția a doua s-a aflat candidatul ALDE, Grigore Agapie, cu 590 de voturi, adică 20,30%, iar pe locul al treilea s-a situat candidatul PNL, Ciprian Diaconu, cu 265 de voturi (9,12%). Ultima poziție a fost ocupată de candidatul PMP, Alexandru Lăcătușu, cu 50 de voturi (1,72%).

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”