Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Negrițoiu (ASF): Unii spun că am o carieră prea lungă și mi-au cerut să mă retrag, dar nu voi face asta

Am o carieră foarte lungă în serviciile financiare, unii spun că prea lungă, și mi s-a cerut chiar să mă retrag, dar nu voi face asta, a declarat, marți, Mișu Negrițoiu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), într-un forum de specialitate.

"Am o carieră foarte lungă în serviciile financiare. Unii spun că e o carieră prea lungă și chiar mi s-a cerut să mă retrag, dar nu voi face asta. Am primit două propuneri, una de la ING, pe care nu am putut-o accepta, iar a doua la ASF, pe care am acceptat-o ca pe o provocare. M-am alăturat acestui fenomen de reconstrucție al domeniului asigurărilor și suntem aproape de final cu acest demers. Planurile de viitor sunt în așteptare, la momentul actual", a spus Negrițoiu.

Potrivit șefului ASF, la momentul actual tema principală pe domeniul asigurărilor o reprezintă polița obligatorie auto (RCA), un "tsunami" ce poate fi rezolvat atât în beneficiul consumatorului, cât și al asigurătorului.

"Ne confruntăm cu acest tsunami al RCA și sperăm să trecem peste acesta în beneficiul consumatorului și asigurătorului. Știți foarte bine că, în 2015, Comisia Europeană a făcut acest exercițiu BSR (analiza Bilanțului și Testul de Stres, n.r.) pe care practic l-am inventat noi, ca țară și care vizează piața activelor. Până la urmă este vorba despre inovare și progres și nu totdeauna acest demersuri sunt apreciate. Mai avem în continuare lucruri de făcut. România are o problemă cu activele și cu Solvency II, în domeniul asigurărilor generale", a subliniat Mișu Negrițoiu.

Președintele ASF participă, marți, la evenimentul ICAR 2016 — Forumul Internațional al Riscurilor Catastrofale, la care sunt prezenți, printre alții, Adrian Marin, președintele Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare din România (UNSAR) și Nicoleta Radu-Neacșu, director general al Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) România.

AGERPRES/(A, AS — autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO GRAV, semne de DICTATURĂ! Opt milițieni l-au ridicat ABUZIV din stradă pe Marian Moroșanu și l-au dus la…

2 Ce se pregătește în PSD? Firea, întâlnire de taină cu Viorica Dăncilă! Ce pun la cale? Dragnea, pe făraș?

3 Imagini DRAMATICE! Jurnalistă de la Radio România luată cu salvarea după ce a fost scoasă de pe post pentru că…

4 EXPLOZIV! Augustin Zegrean: Modificarea Codurilor penale transformă România într-un paradis al infractorilor …

5 PSD spune că poporul e de vină! Argumentele lui Iordache pentru modificările la Codurile penale: Știți cum sun…

recomandări

Te ia DNA: Celina Rusu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic