Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Negrițoiu (ASF): Unii spun că am o carieră prea lungă și mi-au cerut să mă retrag, dar nu voi face asta

Am o carieră foarte lungă în serviciile financiare, unii spun că prea lungă, și mi s-a cerut chiar să mă retrag, dar nu voi face asta, a declarat, marți, Mișu Negrițoiu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), într-un forum de specialitate.

"Am o carieră foarte lungă în serviciile financiare. Unii spun că e o carieră prea lungă și chiar mi s-a cerut să mă retrag, dar nu voi face asta. Am primit două propuneri, una de la ING, pe care nu am putut-o accepta, iar a doua la ASF, pe care am acceptat-o ca pe o provocare. M-am alăturat acestui fenomen de reconstrucție al domeniului asigurărilor și suntem aproape de final cu acest demers. Planurile de viitor sunt în așteptare, la momentul actual", a spus Negrițoiu.

Potrivit șefului ASF, la momentul actual tema principală pe domeniul asigurărilor o reprezintă polița obligatorie auto (RCA), un "tsunami" ce poate fi rezolvat atât în beneficiul consumatorului, cât și al asigurătorului.

"Ne confruntăm cu acest tsunami al RCA și sperăm să trecem peste acesta în beneficiul consumatorului și asigurătorului. Știți foarte bine că, în 2015, Comisia Europeană a făcut acest exercițiu BSR (analiza Bilanțului și Testul de Stres, n.r.) pe care practic l-am inventat noi, ca țară și care vizează piața activelor. Până la urmă este vorba despre inovare și progres și nu totdeauna acest demersuri sunt apreciate. Mai avem în continuare lucruri de făcut. România are o problemă cu activele și cu Solvency II, în domeniul asigurărilor generale", a subliniat Mișu Negrițoiu.

Președintele ASF participă, marți, la evenimentul ICAR 2016 — Forumul Internațional al Riscurilor Catastrofale, la care sunt prezenți, printre alții, Adrian Marin, președintele Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare din România (UNSAR) și Nicoleta Radu-Neacșu, director general al Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) România.

AGERPRES/(A, AS — autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Rareș Bogdan, mesaj pentru PSD din Piața Victoriei! „Tocmai v-ați tras un glonț în picior, nătărăilor…

2 ALERTĂ Augustin Zegrean / Nu exclud o interdicție de părăsire a țării sau chiar mandat de arestare pentru Koves…

3 BOMBA nopții! Traian Băsescu anunță în plenul Parlamentului că România va rămâne FĂRĂ buget! „L-ați înșelat pe…

4 HOPA! Dragnea, dat de gol de Rădulescu! „Kovesi va avea o viața foarte grea începând de mâine”

5 VIDEO N-au avut curaj! Kovesi a ieșit de la audieri! Declarații INCENDIARE despre Ghiță!

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan