Nicolae Ioțcu, fostul președinte al Consiliului Județean Arad, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Nicolae Ioțcu, fostul președinte al Consiliului Județean Arad, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Nicolae Petru Ioțcu, fostul președinte al Consiliului Județean Arad, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, sentința fiind pronunțată marți, de Tribunalul Timiș.

Nicolae Ioțcu a fost găsit vinovat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență fiind condamnat la patru ani de închisoare cu executare, instanța dispunând, în plus, confiscarea sumelor de 35.000 de lei și 10.000 de euro. Judecați în același dosar, Adrian Nedelciu, fost director în cadrul CJ Arad, a fost condamnat la doi ani cu suspendare sub supraveghere, iar Alin Mircea Pătrașcu, fost administrator al unei firme comerciale, a fost condamnat la un an, nouă luni și zece zile de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Fostul președinte al CJ Arad a fost trimis în judecată de către DNA, după ce a fost prins în flagrant, pe 24 iulie 2015, primind 10.000 de euro, după ce anterior a primit alți 35.000 de lei pentru a facilita derularea unor proiecte la Spitalul Clinic de Urgență Județean Arad.

Sentința Tribunalului Timiș nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.

Potrivit anchetatorilor, Nicolae Petru Ioțcu în calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, a pretins de la administratorul unei societăți comerciale suma de 40.000 de euro, pentru a-și exercita influența în cadrul procedurii organizate la nivelul CJ Arad, pentru atribuirea preferențială a unui contract de achiziție publică privind "Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, în valoare de 1.600.000 de euro".

Judecarea pe fond a dosarului a început în data de 23 noiembrie 2015.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /