Nicușor Dan spune că are și el un sondaj: Traian Băsecu e sub 10%. Noi, în blocul PNL-USR, suntem la peste 55%

Nicușor Dan spune că are și el un sondaj: Traian Băsecu e sub 10%. Noi, în blocul PNL-USR, suntem la peste 55%

După ce Traian Băsescu a anunțat că a fost recent măsurat într-un sondaj realizat de CURS și că în actuala formulă de candidați el ar obține 16% la alegerile pentru Primăria București, candidatul independent Nicușor Dan (susținut de PNL și Alianța USR-PLUS), a transmis că datele sunt eronate și că deține la rândul său un sondaj care arată complet diferit.

„Am și eu un sondaj. Traian Băsescu ar obține sub 10%, cu o prezență mare vot”, a comentat Nicușor Dan, într-o intervenție la Digi24.

Politicianul a ținut să adauge că din punctul său de vedere nu se află într-o competiție cu Băsescu și că este legitimă candidatura acestuia.

„Eu mi-aș fi dorit să intre și PMP la negocieri, am fost adeptul alianței dreptei. Dar așa au decurs negocierile, reprezentanții PMP nu au fost invitați, prin urmare e legitim să candideze Traian Băsescu, ca să-și ridice lista de consilieri locali. Nu cu Băsescu suntem noi în competiție”, a comentat Nicușor Dan.

Interesant este că el nu a ascuns faptul că împreună cu reprezentanții PNL au decis să evite un eventual atac la adresa lui Traian Băsescu.

„Evident, discut strategia de campanie cu PNL și cu reprezentanții USR-PLUS, avem în fiecare zi ședințe comune cu echipele de campanie. Adversarul nostru politic rămne Gabriela Firea și PSD. Sunt convins că și simpatizanții PMP înțeleg că Bucureștiul trebuie să scape de Gabriela Firea și că vor da un vot util”, a comentat Nicușor Dan la Digi24.

El se arată convins că electoratul PMP va înțelege, în mare, să nu-și irosească votul: „Eu pot doar să invit oamenii să mă voteze. Cei care vor să voteze PMP, pot vota lista de consilieri, însă la Primărie sunt convins că vor ști să dea un vot util care-mi va fi mie favorabil”.

Potrivit datelor din sondajul la care face referire Nicușor Dan, blocul dreptei format din USR-PLUS și PNL va obține la Primăria București 55%, în timp ce rezultatul PSD va fi undeva la 30%.

„Știu că peste 70% dintre bucureșteni spun că orașul merge într-o direcție greșită”, a conchis acesta.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro