Nicușor Dan: USR s-a născut din nevoia societății de a avea partide competente și necorupte

Nicușor Dan: USR s-a născut din nevoia societății de a avea partide competente și necorupte

Președintele USR, Nicușor Dan, a declarat într-o conferință de presă, vineri, la Suceava, că partidul pe care îl coordonează s-a născut din nevoia societății de a avea partide competente și necorupte, în condițiile în care încrederea în vechile partide, ''corupte și incompetente'', a ajuns la 10%.

''USR s-a născut dintr-o nevoie pe care societatea noastră o are. Toate sondajele spun că gradul de încredere în partidele politice vechi e undeva la 10%, ceea ce înseamnă că oamenii sunt conștienți că problemele din societate, de la sărăcie la nefuncționarea sistemului sanitar, nefuncționarea sistemului de educație, provin din corupție și incompetență și că corupția și incompetența provin dintr-o clasă politică care a guvernat, într-un fel sau altul, în ultimii 27 de ani'', a spus Nicușor Dan.

El a precizat că USR are 50 de filiale în toate municipiile reședință de județ, dar și în alte localități, înființate de ''oameni entuziaști, cu spirit de echipă'' pentru a ajuta societatea, și nu pentru interes personal.

''USR e formată din oameni care nu au mai făcut politică și care au o meserie în spate. Sunt oameni care au intrat să ajute societatea, și nu ca să prospere ei sau să progreseze social. Avem un program de absolut bun simț'', a mai spus președintele USR.

Potrivit lui Nicușor Dan, USR dorește să elimine privilegiile parlamentarilor, imunitatea extinsă, dar și modificarea legii achizițiilor publice, depolitizarea din învățământ și creșterea alocării bugetare de la 3,2 la 6% din PIB. Totodată, dorește o creștere a alocării bugetare pentru sănătate de la 4 la 6% din PIB și un management privat al spitalelor.

Nicușor Dan a subliniat că este exclusă orice ''asociere'' cu PSD, dar USR ''nu va face alianță cu niciunul dintre partidele care îl susțin pe Cioloș''.

''Vom negocia exclusiv cu prim-ministrul. Vom negocia pe program, astfel încât elementele din programul nostru să fie în programul de guvernare, cu termene de realizare. Nu vom solicita miniștri sau secretari de stat. Vom lăsa prim-ministrului această alegere. Vom avea doar un cuvânt de spus asupra miniștrilor pe care-i propun atât prim-ministrul, cât și celelalte partide. Nu vrem să avem persoane controversate într-un guvern pe care noi să-l susținem în Parlament. Dacă prim-ministrul consideră că pe un anumit domeniu persoana cea mai competentă e în USR și persoana respectivă dorește, evident că are acceptul nostru să fie în Guvern'', a adăugat Nicușor Dan.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro