Noi amănunte despre asasinarea interlopului John Englezu, în Malta, de către membrii clanului interlop Chira din București

Noi amănunte despre asasinarea interlopului John Englezu, în Malta, de către membrii clanului interlop Chira din București

Un cunoscut interlop din Constanța a fost omorât, luni, pe o stradă din Malta, de trei membri ai sângerosului clan Chira, care acționează, în mod obișnuit, în partea de est a Capitalei, relatează ziare.com .

Informațiile conform cărora un infractor periculos cu dublă cetățenie română și britanică a fost ucis în Malta, au scos din nou la lumină rivalitățile dintre bandele de crimă organizată din România care își desfășoară afacerile în străinătate.

Este vorba despre Joseff Rivas, cunoscut sub numele de John Englezu, un personaj îndoielnic din Constanța. El ar fi fost ucis, luni, la Paceville, de doi frați dintr-un clan interlop rival din București.

Cum a murit Joseph Rivas

Inspectorul care se ocupă de caz, Kurt Zahra, a oferit instanței o privire de ansamblu asupra anchetei care a dus la arestare. Poliția primise un raport de înjunghiere în Paceville. La momentul apelului, victima era încă în viață, dar, la scurt timp, poliția a fost informată că victima a decedat.

Cercetările au indicat că omorul a fost rezultatul unei dispute care a implicat un sindicat al crimei organizate care lucra în domeniul prostituției.

Doi frați din clanul Chira, Ionuț Iulian Tănase, în vârstă de 35 de ani, și Dan-Andrei Tănase, în vârstă de 32 de ani, au fost trimiși deja în judecată pentru omor, deținere de armă în momentul comiterii unei infracțiuni, purtare de cuțit fără drept în spațiul public și încălcarea ordinii și liniștii publice, dar și de infracțiuni legate de prostituție. Un al treilea bărbat se află la spital, acesta fiind și el prins în încăierarea în care a fost ucis John Englezu. Acesta va fi audiat la externare, scrie maltatoday.com .

Femeile traficate de aceștia au arătat polițiștilor mesaje care indicau că li s-a spus să părăsească țara.

În timpul interogatoriului, unul dintre acuzați le spusese polițiștilor că, după ce a văzut toate aceste mesaje, nu puteau să nu acționeze.

Cei trei bărbați fuseseră la o cafenea din strada Ross când au fost abordați de alți trei bărbați. CCTV a arătat câteva secunde de comunicare, urmate de o zarvă care a implicat victima.

Bărbații au pledat nevinovați.

Apărarea nu a solicitat cauțiune, dar a cerut ca un expert medico-legal desemnat în anchetă să documenteze și rănile presupuse suferite de învinuit, în special Ionuț Iulian Tănase despre care spunea că a suferit o serie de răni la cap.

Victima a fost „persoană de interes” în ancheta crimei organizate, scrie presa din Malta.

Știrile despre crimă susțin că Rivas, în vârstă de 44 de ani, ar fi fost o persoană de interes pentru serviciile internaționale de informații din cauza unor legături suspectate cu crima organizată. Poliția din Malta ar fi lucrat împreună cu forțele de poliție din Marea Britanie și România la anchetă.

Jaful de 100.000 de euro

De numele lui Joseph Rivas se leagă comiterea unui jaf din 2015 din Năvodari de 100.0000 de euro.

Oamenii legii spun că, pe data de 14 septembrie 2015, patru dintre suspecți ar fi pătruns în gospodăria victimelor, după ce ar fi tăiat gardul din sârmă ce împrejmuiește proprietatea. Apoi ar fi intrat fără probleme în casă, în condițiile în care ușa era descuiată. Oamenii legii spun că autorii purtau mănuși, dar nu și cagule.

La momentul respectiv, în imobil se aflau proprietarul locuinței, sora sa și un amic. Cei doi tineri se jucau pe consolă la parter, în vreme ce fata se găsea la etajul 1. Potrivit anchetatorilor, intrușii i-au lovit în mai multe rânduri, pentru a afla unde sunt banii. "Prin violențe fizice și sub amenințări cu arme de foc, autorii i-au forțat să le dea suma de aproximativ 100.000 de euro", după cum se arată într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța.

Surse judiciare au spus pentru telegrafonline.com că, în timpul jafului, unul dintre suspecți l-ar fi tăiat cu un cuțit pe mână pe amicul proprietarului. Potrivit anchetatorilor, patru dintre autori s-au aflat în vilă, în timp al cincilea aștepta într-un autoturism, cu motorul pornit, ca lovitura să se încheie.După ce au pus mâna pe banii pe care proprietarul îi ținea într-un seif, suspecții au fugit de la fața locului, spun reprezentanții IPJ Constanța.

Anchetatorii au mai precizat că indivizii au spart telefoane mobile ale victimelor, pentru ca acestea să nu poată apela imediat linia unică 112. După înregistrarea plângerii, ofițerii Serviciului de Investigații Criminale au pornit o amplă anchetă pentru prinderea autorilor. Oamenii legii spun că pe parcursul investigațiilor au stabilit că la tâlhărie ar fi participat Joseff Rivas, cetățean britanic cu reședința în România, Marius Stoica, Remus Vasile Arvatu, ambii arestați și condamnați în alte dosare, Claudiu Costache și Șenol Amet. Potrivit anchetatorilor, lovitura s-ar fi dat la pont.

În anul 2008 a fost implicat, în Londra, în două jafuri, iar cinci ani mai târziu, autoritățile engleze au emis un mandat de arestare pe numele acestuia, însă nu au reușit să-l extrădeze.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...