Noi interdicţii de deplasare în Macedonia de Nord după creşterea numărului de cazuri de COVID-19

Noi interdicţii de deplasare în Macedonia de Nord după creşterea numărului de cazuri de COVID-19

Autorităţile din Macedonia de Nord au emis o nouă interdicţie privind ieşirea din casă, în contextul în care numărul infectărilor cu coronavirus a crescut din nou la o săptămână după ce majoritatea restricţiilor în legătură cu contactele sociale au fost ridicate, relatează DPA.

O interdicţie de circulaţie de 80 de ore cu restricţionarea deplină a deplasărilor va începe joi seară, la ora locală 21:00 (19:00 GMT), în Skopje, Kumanovo, Tetovo şi alte opt oraşe şi va dura până luni dimineaţă, la ora 05:00. În alte locuri, interdicţia de circulaţie se aplică doar noaptea.

Guvernul a luat această decizie joi după ce 101 de noi cazuri de COVID-19 au fost detectate în ultimele 24 de ore, 59 dintre ele în capitala Skopje. Cu o zi în urmă, numărul de noi infectări fusese de 76.

Creşterea vine la o săptămână după ce Macedonia de Nord a pus capăt interdicţiei de circulaţie şi a permis cafenelelor, restaurantelor şi barurilor să se redeschidă.

Ţară cu o populaţie de aproape 2,1 milioane de locuitori, Macedonia de Nord a raportat un număr total de 2.492 de cazuri de coronavirus, dintre care 742 încă active, şi 145 de decese. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa