Noi maxime pe bursa românească, marți dimineață; BET a depășit 8.700 puncte, iar BET-TR - 11.031 de puncte

Indicele principal al Bursei de Valori București (BVB) a depășit marți dimineață 8.700 de puncte, ajungând la un nou maxim al ultimilor 9 ani, iar BET-TR, care include cele 12 companii din BET plus dividendele, a trecut de 11.000 de puncte, cea mai mare valoare de până acum.

Astfel, BET, care arată evoluția celor mai lichide 12 companii, creștea cu 0,42%, la 8.709 puncte, iar BET-TR cu 0,41%, la 11.031 puncte.

În primele 25 de minute de la debutul tranzacțiilor, acțiunile Prebet se depreciau cel mai mult pe piața reglementată, afișând o valoare negativă de—6,6%. Locul al doilea în topul deprecierilor era deținut de Casa de Bucovina — Club de Munte cu—1,06% și de BVB cu—0,86%. Pe de altă parte, cel mai mult se apreciau Trasgaz cu 2,35%, SSIF BRK Financial Group cu 1,58% și Transelectrica cu 0,92%.

Bursa de Valori București (BVB) a creștere în scădere ședința de tranzacționare de marți. Indicele BET-FI, al SIF-urilor, se deprecia cu 0,08%. BET-Plus, care arată evoluția celor mai lichide 37 de acțiuni de la BVB, a urcat cu 0,38%, iar BET-XT (al celor mai lichide 25 de titluri) câștiga 0,34%. BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiții, s-a apreciat cu 0,2%.

Rulajul total era de peste 3,8 milioane lei, aproape întreaga sumă fiind realizată cu acțiuni. Cele mai mari valori ale tranzacțiilor erau realizate cu Romgaz, Transgaz și Nuclearelectrica.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Scenariul 4 / Profesorul Rafila despre direcția epidemiei, capcanele statisticii, mutația virusului și medicamen…

2 Coronavirus / Numărul de cazuri noi încetinește clar de o săptămână în Italia, Franța și Spania, unde populația…

3 Rareş Bogdan / În unele zone rurale se circulă ca vodă prin lobodă. Vela să-şi pună la treabă toţi miliţienii

4 Medic român din Milano / „Culegem roadele faptului că în 30 de ani am făcut doar crâşme şi biserici”

5 Ea este doctorița dezertoare din Orăștie. „Nu am de ce să mă explic lumii”

recomandări

Te ia DNA: Celina Rusu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze