Noua uniformă combat a Armatei Române, prezentată la Cercul Militar Național

Noua uniformă combat a Armatei Române, prezentată la Cercul Militar Național

Noile uniforme combat ale Armatei Române, ce vor echipa militarii începând cu anul 2017, au fost prezentate, marți, la Palatul Cercului Militar Național din București, în prezența ministrului Apărării Naționale, Mihnea Motoc.

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO .

"Am văzut această lansare a unei uniforme impresionante ca un element de modernitate. A fost o concepție interesantă, în sensul în care a fost dată în consultare militarilor din toate categoriile de forțe care au probat mai multe luni un număr de asemenea uniforme, au dat feedback și a rezultat o optimizare continuă a uniformei. Este specifică în sensul că este utilizabilă în toate teatrele de operații în care acționează Armata Română; este utilizabilă deopotrivă în toată gama de misiuni de pe teritoriul național", a declarat marți Mihnea Motoc.

El a precizat că exemplarele lansate pentru testare au fost realizate cu forțe proprii, în cadrul Armatei, ceea ce a presupus zero presiune bugetară.

"Vom lansa în etapa următoare o procedură de achiziție, după care uniformele vor intra propriu-zis în serviciu la începutul anului viitor", a mai spus Motoc.

Șeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, a explicat că noua uniformă este rezultatul experiențelor de pe parcursul celor aproximativ 14 ani de misiuni internaționale.

"Folosesc acest prilej pentru a ura tuturor militarilor Armatei Române și familiilor acestora 'La mulți ani' (...) Este momentul în care venim după o serie întreagă de experiențe pe parcursul celor aproximativ 14 de misiuni în teatrele de operații în care punem laolaltă toate lecțiile învățate, toate propunerile din partea militarilor și, prin compartimentul de specialitate, (...) am reușit să ieșim cu această nouă ținută", a spus Nicolae Ciucă.

El a adăugat că toate modificările aduse ținutei au fost făcute în urma feedback-ului din partea militarilor care au purtat-o.

"Noi suntem foarte mulțumiți, va fi o schimbare clară de echipament, (...) prin această nouă ținută vom avea încă un motiv în plus să fim mândri că suntem militari ai Armatei Române", a afirmat șeful SMG.

AGERPRES/(A — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Karina Olteanu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa