Noua Zeelandă: Noul caz de coronavirus probabil are legătură cu o navă sosită din Australia

Noua Zeelandă: Noul caz de coronavirus probabil are legătură cu o navă sosită din Australia

Un bărbat testat pozitiv pentru coronavirus în Noua Zeelandă a fost probabil infectat în timp ce muncea pe o navă sosită din Australia, au declarat luni oficiali din sănătate, citaţi de dpa.

Cazul, anunţat duminică, a fost iniţial considerat a fi primul de transmitere comunitară în trei săptămâni, dar acum pare probabil să fie un caz de "incursiune la frontieră", a declarat directorul general al serviciilor de sănătate Ashley Bloomfield.

Testarea genomului arată că infecţia este o tulpină de coronavirus nedetectată anterior în Noua Zeelandă, potrivit lui Bloomfield.

Bărbatul bolnav este un tehnician de electronică marină ce a lucrat recent pe o navă călătorind în Noua Zeelandă din Australia.

El a purtat echipament de protecţie în timp ce lucra pe Sofrana Surville, care se întorcea luni spre Brisbane.

Vasul navighează în mod normal în Pacific. Noul personal a venit pe calea aerului din Filipine pentru a se alătura echipajului la Auckland, a spus Bloomfield.

O a doua navă din Noua Zeelandă pe care a lucrat bărbatul este de asemenea sub investigaţie, deşi Bloomfield a spus că este puţin probabil să fie sursa infecţiei.

Ken Rei este ancorată în largul oraşului Napier şi tot echipajul la bord va fi testat în calitate de contacte apropiate ale bărbatului.

Noua Zeelandă nu a raportat luni noi cazuri de COVID-19, având în prezent 37 de cazuri active. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro