Noul Bolojan de Caraș-Severin, liberalul Romeo Dunca, anunță și el scuturarea organigramei CJ și folosirea banilor pentru investiții!

Noul Bolojan de Caraș-Severin, liberalul Romeo Dunca, anunță și el scuturarea organigramei CJ și folosirea banilor pentru investiții!

Noul Bolojan de Caraș-Severin, liberalul Romeo Dunca, anunță și el scuturarea organigramei CJ și folosirea banilor pentru investiții!

Romeo Dunca (PNL), noul presedinte al CJ Caras-Severin, anunta ca si in institutia vor urma disponibilizari, dupa ce a descoperit ca „muzicantii angajati la CJ au avut fond de salarii intr-un an 1.300.000 ron”. Ilie Bolojan a declarat, marti, ca va trimite acasa jumatate dintre angajatii CJ Bihor.

“Noua organigrama la care se lucreaza de zor va aerisi institutia si va da sanse doar celor competenti si dornici de lucru sa se afirme in folosul cetateanului la care in sfarsit i-a venit randul sa fie respectat . Descoperim lucruri interesante si abia asteptam sa verificam veridicitatea lor.

De exemplu se aude ca muzicantii angajati la CJ au avut fond de salarii intr-un an 1.300.000 ron. E greu de crezut dar vom vedea….”, a scris Dunca, pe Facebook.

Expres de Banat  informeaza ca Dunca dori sa concedieze 500 de angajati si ar face astfel o economie de 600.000 de euro pe luna.

„Muzicantii despre care vorbeste noul presedinte sunt angajatii Centrului pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, din subordinea Consiliului Judetean, centru condus de Ioan Benga si care, intr-adevar, a avut o activitate care nu justifica o astfel de cheltuiala din banul public”, precizeaza publicatia.

Presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan (PNL), a anuntat marti intr-o conferinta de presa ca jumatate dintre angajatii institutiei pe care o conduce vor fi concediati de la 1 decembrie. Astfel, din 174 de angajati vor mai ramane doar 88, anunta Bihoreanul.

Bolojan a afirmat ca dupa ce a facut o analiza „cantitativa” a muncii personalului CJ si a „constatat cateva chestiuni care nu pot fi contestate”: „in aproape toate compartimentele schema de personal era supraincarcata” si exista „structuri intregi fara obiect de activitate”.

Acesta a citat ca exemplu o structura care avea ca sarcina gestionarea ariilor protejate, desi „de peste doi ani gestionarea acestora o face o autoritate a statului, iar angajatii structurii aveau in realitate alte insarcinari”.

In actualele conditii, fondurile de salarizare la CJ ajunge lunar la 270.000 de euro, cu bonusuri de pana la 50% pentru participarea in numar mare la proiecte europene cu mize mici.

Ilie Bolojan a vorbit si despre „directii care au fost scoase din aparatul propriu al CJ pentru a li se pierde urma”.

Noua organigrama care urmeaza sa fie votata joi prevede o reducere cu adevarat drastica fata de cea instituita sub conducerea lui Pasztor Sandor in 2018, si care continea 195 posturi, dintre care 174 sunt in prezent ocupate.

Cabinetul presedintelui CJ va fi redus de la 6 posturi (toate ocupate) la doar 3 iar cele ale vicepresedintilor de la cate 2 posturi la cate unul singur.

Potrivit noii organigrame, unele Directii urmeaza sa dispara in actuala organizare, devenind servicii sau simple compartimente (exemplu – Directia Patrimoniu). Directia Generala Economica va trece de la 56 de oameni la 27, Directia Arhitectului Sef de la 21 la 16 iar Directia Tehnica de la 37 la 20. Dispare si Biroul de presa si imagine.

Bolojan a precizat ca pe locurile eliberate prin concedieri „nu va fi adusa alta clientela politica”, „nu vom inlocui politrucii altora cu politrucii nostri”.

Totodata, Bolojan a precizat ca incepand de saptamana viitoare, selectarea persoanelor care vor ramane angajate in cadrul CJ se va face prin testare. „Dupa votarea organigramei, acolo unde vor fi doua sau mai multe persoane doritoare sa ocupe un post, departajarea se va face prin examen”, a spus el, adaugand ca in comisiile de examinare, cu membri din afara institutiei, vor fi reprezentati si actualii angajati.

„Cu toate supararile, se va dovedi ca in perioada urmatoare Consiliul Judetean va functiona mai bine cu jumatate din personal”, a incheiat Bolojan expunerea pe aceasta tema, subliniind ca toti banii economisiti prin neplata de salarii unor persoane care nu le merita vor fi directionati spre cofinantarea proiectelor de dezvoltare a judetului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...