Noul premier britanic Boris Johnson anunţă că vor fi angajaţi 20.000 de poliţişti

Noul premier britanic Boris Johnson a anunţat joi că în următoarele săptămâni va începe angajarea a încă 20.000 de poliţişti în Regatul Unit, transmite Reuters.

Institutul pentru Studii Fiscale estimează că forţele de ordine suplimentare vor costa circa 1,1 miliarde de lire (circa 1,2 miliarde de euro) anual.

"Rolul meu ca prim-ministru e să fac străzile mai sigure", a comunicat Johnson la numai o zi după ce a înlocuit-o pe Theresa May la conducerea guvernului de la Londra. "Oamenii vor să vadă mai mulţi agenţi în cartierele lor, care să protejeze publicul şi să reducă criminalitatea", a adăugat el.

Creşterea efectivelor poliţiei a fost una din promisiunile noului premier în campania pentru desemnarea conducerii Partidului Conservator, care i-a asigurat implicit funcţia de şef al executivului britanic.

Sub precedentele guverne conservatoare, poliţia britanică a fost afectată de reduceri de personal şi bugetare. Revenirea asupra acestei politici de austeritate răspunde îngrijorării cetăţenilor faţă de infracţiunile violente, arată Reuters. Autorităţile se confruntă cu o rată mai ridicată a omuciderilor şi cu tot mai multe atacuri cu cuţitul, ceea ce a afectat imaginea Partidului Conservator de apărător al legii şi ordinii.

În martie, May a respins afirmaţiile conform cărora mai mulţi poliţişti ar asigura că vor fi mai puţine atacuri cu cuţitul. Cressida Dick, poliţista cu gradul cel mai înalt din Regatul Unit - comisar al Poliţiei Metropolitane londoneze - a susţinut însă că există o legătură între cifrele respective.

În prezent, în Anglia şi Ţara Galilor există 122.000 de poliţişti, faţă de 143.000 în 2010, când a ajuns la putere Partidul Conservator. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE PSD, în pragul revoltei! Se pregătește debarcarea lui Ciolacu și excluderea Gabrielei Firea!

2 VIDEO El este pușcăriașul analfabet folosit de Antena 3 să-l atace pe Nicușor Dan!

3 Marile orașe unde primarii se știu deja. Cine sunt favoriți la București, Constanța, Pitești, Bacău

4 VIDEO „Să moară mama, 25.000 de euro am luat de la PSD”. Romică Țociu se laudă cu banii primiți la negru de la…

5 LIVE Alegeri locale 2020 / Prezență la vot de 19,84%, la ora 13. În București au mers la vot 15,38% dintre alegă…