Nud în Central Park din New York. Este o nouă reprezentaţie cu ”Furtuna” lui Shakespeare - VIDEO

Nud în Central Park din New York. Este o nouă reprezentaţie cu ”Furtuna” lui Shakespeare - VIDEO

Co-producătorul Alice Mottola, declară pentru Huffington Post, că producţia sa ”Furtuna” jucată nud de actori, oferă piesei promovarea liberei exprimării şi a egalităţii între culturi diferite. Piesa a fost reprezentată în această săptămâna la Summit Rock în Central Park în New York.

Nud în Central Park din New York. Este o nouă reprezentaţie cu ”Furtuna” lui Shakespeare - VIDEO

Summit Rock Festival. New York. Mai 2016. ”Furtuna” lui Shakespeare este pusă în scenă de către actriţe nud. O întrebare: Ne uităm la formă sau la conţinut? Rămâne, în aceste condiţii, acelaşi mesaj al piesei pentru spectatori?

”În „Îmblânzirea Scorpiei” Petruchio o privează pe mireasa sa de mâncare, somn şi veşminte frumoase drept pedeapsă pentru încăpăţânare. Speră astfel s-o îmblânzească. În „A douăsprezecea noapte” şi în „Negustorul din Veneţia” femeile se deghizează în bărbaţi pentru a-şi atinge scopurile. Gesturi esenţiale pentru dezbrăcarea de caracter a personajelor lui Shakespeare, dar cum vom judeca nouă punere în scenă a uneia dintre cele mai bune piese „Furtuna”, în care actorii joacă fărp niciun fel de îmbrăcăminte?

Co-producătorul Alice Mottola, care a coordonat o astfel de producţie, în ceastă săptămâna la Summit Rock în Central Park, în New York, consideră că nuditatea oferă piesei promovarea liberei exprimării şi a egalităţii dintre culturi diferite. Pentru cei care nu sunt familiari cu această concepţie, piesa poate fi înţeleasă că referindu-se la un echipaj aristocratic care eşuează pe o insulă magică, cu locuitori izolaţi.

Este evident că Shakespeare din Central Park de astăzi are o tradiţie în folosirea selectivă a nudităţii, care urmăreşte dramatizarea principalelor teme ale alienării şi reconcilierii. Şi, sigur, nu este prima exprimare prin nuditate în producţiilor teatrale jucate în aer liber. Nu în ultimul rând, piesele lui Shakespeare sunt deseori puse în scenă în maniere moderne, sunt adaptate lumii contemporale.”

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Guvernul elimină haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț…

2 Ioan Stoica, patronul Caritas, a fost evacuat în plină iarnă și doarme sub cerul liber. Ajuns la 76 de ani, tr…

3 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

4 15 medici şi asistente, condamnaţi după ce au eliberat 1.000 de adeverinţe false / Patroana clinicii, 8 ani şi 4…

5 Ăsta pute a Secu de îți mută nasul / Cine este Gheorghe Dimitrescu, personajul urmărit penal alături de Dragnea