Numărul maxim de locuri în unitățile de tratament balnear ale Casei Naționale de Pensii este de 56.394, în 2017

Unitățile aflate în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice vor asigura anul acesta un număr maxim de 56.394 locuri pentru tratament balnear, conform unui proiect de Hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Muncii.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului de act normativ, în Legea nr. 7/2017 privind bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2017, sunt prevăzute sume cu această destinație în valoare de 319.000.000 lei, la capitolul "Asigurări și asistență socială", titlul Asistență socială-Ajutoare sociale în natură.

Din această sumă, vor fi asigurate maximum 56.394 locuri la tratament balnear, repartizate pe maximum 18 serii în unitățile de tratament balnear, proprietate a Casei Naționale de Pensii Publice, iar diferența de locuri se va stabili în urma finalizării procedurii de achiziție.

"Numărul biletelor de tratament balnear ce se acorda gratuit categoriilor de persoane beneficiare de prevederile unor legi speciale și legi cu caracter reparatoriu, precum și categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de muncă și boli profesionale, se stabilește prin aplicarea unui procent de maxim 15% la numărul total de bilete de tratament. Obiectul de reglementare al prezentului proiect de act normativ îl constituie acordarea prestațiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2017 prin sistemul organizat și administrat de Casa Națională de Pensii Publice. Pentru anul 2017 nu se acordă bilete de odihnă", se menționează în nota de fundamentare.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Lista de miniștri a Guvernului Orban. Nume nou la Justiție

2 CTP, la Digi 24 / Dacă Barna şi USR nu votează guvernul Orban înseamnă că fac o alianţă toxică, ad-hoc, cu PSD

3 EXCLUSIV / Dăncilă și Ponta s-au înțeles ca Guvernul Orban să nu treacă! Guvernul PSD rămâne în funcție până dup…

4 SISTEMUL n-a murit! USR se sparge în două după prezidențiale! O parte va rămâne cu Cioloș, o parte cu Nicușor …

5 Cea mai perversă și malefică dihanie din statul român! Citiți asta!

recomandări

Te ia DNA: Dan Popa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima