O angajată a Laboratorului Antidoping de la Bucureşti, confirmată cu COVID-19, a fost la serviciu până la 15 aprilie

O angajată a Laboratorului Antidoping de la Bucureşti, confirmată cu COVID-19, a fost la serviciu până la 15 aprilie

O angajată a Laboratorului Antidoping Bucureşti, care a fost la serviciu până în data de 15 aprilie, a fost confirmată pozitiv cu COVID-19, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul instituţiei, Cristina Stan.

Femeia a fost prezentă la sediul laboratorului până joi, 15 aprilie, deşi este angajată la "recepţie probe", serviciu suspendat în urma declanşării pandemiei de COVID-19, întrucât nu se mai prelevează şi analizează teste antidoping.

"A fost confirmată astăzi, da, şi am informat Direcţia de Sănătate a Municipiului Bucureşti, să vedem ce procedură vom urma. Deocamdată investigăm şi noi, astăzi am fost anunţată. Nu vă pot da informaţii, nu ştiu dacă este în regulă să vă dau astfel de informaţii. Este un caz la noi în laborator, dar nu aş vrea să vă dau mai multe informaţii decât trebuie. Care oameni sunt îngrijoraţi? Cred că îmi dau seama despre cine este vorba. Nu ştiu cum a ajuns informaţia la dumneavoastră. Noi ne facem griji pentru colega noastră. Pentru toţi. Acum ne interesăm cu cine a intrat în contact", a declarat Cristina Stan pentru AGERPRES.

Întrebată dacă se impunea prezenţa la sediul laboratorului având în vedere că nu se mai efectuau probe antidoping în perioada pandemiei, Stan a afirmat: "Da, lucra la recepţie probe. Din moment ce se afla la serviciu, da. Bineînţeles că se impunea. Noi nu mai făceam probe, dar laboratorul are şi altă activitate, mai sunt analize de finalizat, validări de metode, chiar s-a lucrat. Laboratorul nu funcţiona în regim normal în această perioadă, pentru că noi nu mai analizăm probe, dar personalul laboratorului venea la serviciu prin rotaţie, prin decalare de program. Am luat toate măsurile necesare, cu purtarea echipamentului de protecţie. Noi considerăm că am luat toate măsurile necesare. Ne facem griji pentru toată lumea. S-a lucrat şi de acasă, bineînţeles. Dar veneau la serviciu şi prin rotaţie. Nu am putut închide activitatea laboratorului, au mai fost analize de finalizat de când a fost declanşată această stare de urgenţă. Nu a venit la serviciu cu simptome. Ea ultima zi când a venit la serviciu a fost data de 15 aprilie. Apoi a stat acasă cu Sărbătorile Pascale şi a fost în concediu de odihnă".

Femeia este internată în acest moment la Spitalul Victor Babeş cu stări specifice coronavirusului.

Directoarea Cristina Stan a afirmat că i-a anunţat miercuri pe ceilalţi angajaţi ai laboratorului să nu mai vină la serviciu: "Angajaţii nu mai vin la serviciu de ieri, de când am aflat că o persoană din cadrul laboratorului are febră şi că va fi dusă la spital, i-am rugat să nu mai vină la serviciu".
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...