O capsulă Dragon a companiei SpaceX s-a desprins de ISS şi a revenit cu bine pe Terra

O capsulă Dragon a companiei SpaceX s-a desprins de ISS şi a revenit cu bine pe Terra

O capsulă Dragon de tip cargo dezvoltată de SpaceX a revenit pe Terra marţi, după ce a finalizat cu succes ultima sa misiune de aprovizionare a Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), au anunţat compania spaţială privată americană şi NASA într-un comunicat comun, relatează DPA.

Capsula Dragon s-a desprins de ISS în jurul orei 15:06 GMT.

"Amerizarea cu succes a capsulei Dragon a fost confirmată, completând cea de-a 20-a misiune de aprovizionare a ISS de către SpaceX şi totodată ultima ce a fost realizată de primul vehicul spaţial de acest tip dezvoltat de SpaceX", a anunţat compania americană pe Twitter în jurul orei 19:00 GMT.

Capsula spaţială Dragon a fost lansată de la baza Cape Canaveral din Statele Unite la începutul lunii martie şi a avut o încărcătură de 1.950 de kilograme, constând în provizii pentru astronauţii aflaţi la bordul ISS.

Dragon a transportat şi diverse materiale, inclusiv pentru amenajarea unui nou modul ştiinţific în exteriorul ISS.

Aceasta a fost cea de-a 20-a misiune de aprovizionare a ISS realizată de compania SpaceX. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu