O colecţie de instrumente muzicale străvechi a fost descoperită în nord-vestul Chinei

O colecţie de instrumente muzicale străvechi a fost descoperită în nord-vestul Chinei

O colecţie de drâmbe străvechi datând din urmă cu circa 4.000 de ani a fost descoperită în provincia Shaanxi situată în nord-vestul Chinei, a anunţat o echipă de de arheologi în cadrul unei conferinţe de presă organizată luni.

Peste douăzeci de drâmbe antice, numite ''kouxian'' în chineză, au fost aduse la lumină în zona ruinelor Shimao, un important sit preistoric din localitatea Shenmu.

Obiectele descoperite sunt de departe cele mai vechi instrumente cu coarde descoperite pe teritoriul Chinei, notează agenţia Xinhua.

Instrumentele, confecţionate din os, măsoară fiecare între 8 şi 9 centimetri lungime şi 1 centimetru lăţime.

Alături de aceste instrumente muzicale au fost găsite şi alte artefacte culturale precum obiecte realizate din ceramică, os, gresie şi jad, după cum a declarat Sun Zhouyong, directorul institutului de arheologie din provincia Shaanxi.

Date despre instrumente străvechi din China provin dinainte de dinastia Qin (anterior anului 221 î.Hr.).

Drâmba modernă este cel mai mic instrument muzical tradiţional din China, foarte popular în rândul mai multor grupuri etnice. Instrumente similare au fost utilizate şi în alte zone ale lumii.

Zona principală a sitului Shimao se întinde pe o suprafaţă de peste patru milioane de metri pătraţi şi constă în trei regiuni care includ aşezarea imperială, un cartier central şi o suburbie. Situl a fost inclus în anul 2012 pe lista cu cele mai importante zece descoperiri arheologice de pe teritoriul Chinei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

2 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e