O colecţie de instrumente muzicale străvechi a fost descoperită în nord-vestul Chinei

O colecţie de instrumente muzicale străvechi a fost descoperită în nord-vestul Chinei

O colecţie de drâmbe străvechi datând din urmă cu circa 4.000 de ani a fost descoperită în provincia Shaanxi situată în nord-vestul Chinei, a anunţat o echipă de de arheologi în cadrul unei conferinţe de presă organizată luni.

Peste douăzeci de drâmbe antice, numite ''kouxian'' în chineză, au fost aduse la lumină în zona ruinelor Shimao, un important sit preistoric din localitatea Shenmu.

Obiectele descoperite sunt de departe cele mai vechi instrumente cu coarde descoperite pe teritoriul Chinei, notează agenţia Xinhua.

Instrumentele, confecţionate din os, măsoară fiecare între 8 şi 9 centimetri lungime şi 1 centimetru lăţime.

Alături de aceste instrumente muzicale au fost găsite şi alte artefacte culturale precum obiecte realizate din ceramică, os, gresie şi jad, după cum a declarat Sun Zhouyong, directorul institutului de arheologie din provincia Shaanxi.

Date despre instrumente străvechi din China provin dinainte de dinastia Qin (anterior anului 221 î.Hr.).

Drâmba modernă este cel mai mic instrument muzical tradiţional din China, foarte popular în rândul mai multor grupuri etnice. Instrumente similare au fost utilizate şi în alte zone ale lumii.

Zona principală a sitului Shimao se întinde pe o suprafaţă de peste patru milioane de metri pătraţi şi constă în trei regiuni care includ aşezarea imperială, un cartier central şi o suburbie. Situl a fost inclus în anul 2012 pe lista cu cele mai importante zece descoperiri arheologice de pe teritoriul Chinei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /