O comisie de anchetă analizează circumstanţele producerii incidentului de la Spitalul ''Sfânta Maria''

O comisie de anchetă analizează circumstanţele producerii incidentului de la Spitalul ''Sfânta Maria''

O comisie de anchetă care analizează circumstanţele producerii incidentului care a avut loc săptămâna trecută în timpul unei intervenţii la Spitalul ''Sfânta Maria'' a fost constituită, informează un comunicat al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

"Dezminţim ferm toate informaţiile apărute, potrivit cărora la Spitalul Sfânta Maria a avut loc un incident care ar fi pus în pericol viaţa unei paciente. Operaţia realizată, de extirpare a unei tumori din nara pacientei, a fost una minim invazivă. Incidentul produs în timpul operaţiei a generat o arsură foarte mică, tratată imediat de medici şi care este în curs de vindecare", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, suprafaţa afectată în momentul incidentului este vindecată în proporţie de 80%, evoluţia pacientei fiind una favorabilă.

"Concret, suprafaţa afectată, în momentul incidentului, este vindecată 80%. Pacienta se află în convalescenţă, cu evoluţie favorabilă a bolii de bază pentru care a fost operată, urmând ca săptămâna viitoare sa fie vindecată complet. Pacienta a fost consultată pentru o a doua opinie de un profesor universitar, specialist în chirurgie plastică şi arsuri, care a confirmat diagnosticul şi schema de tratament recomandate de echipa medicală a spitalului", se mai menţionează în comunicat.

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti afirmă că la cererea familiei pacientei a transmis şi următorul punct de vedere: "Apreciem în mod deosebit grija pe care medicul curant o are pentru mama noastră. Apreciem deplina disponibilitate a medicului şi toate măsurile luate pentru sănătatea mamei noastre. Considerăm că situaţia medicală a fost mult exagerată mediatic, cu termenii folosiţi, precum "incendiu în sala de operaţie" sau "arsuri grave" pentru a descrie o arsură aproape vindecată, la nici o săptămână de la incident. Noi, tutorii legali ai pacientei, nu am dorit şi nu dorim nicio incriminare pentru acest incident intraoperator, care a fost foarte bine gestionat. Orice informaţie primită sau difuzată în afara cadrului legal de reprezentare o considerăm falsă. Considerăm că o parte a media exploatează exagerat, fals şi neadevărat această situaţie".

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat joi, la o conferinţă de presă, că o echipă a ministerului se va deplasa la Spitalul "Sfânta Maria".

"Cineva din minister va face o vizită acolo . (...) Este tendinţa aceasta de a ascunde mizeria sub preş", a spus ministrul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...