O delegație a sindicaliștilor din Poliție discută cu ministrul de Interne, cu ministrul Consultării Publice și cu un secretar de stat în MFP

O delegație a sindicaliștilor din Poliție discută cu ministrul de Interne, cu ministrul Consultării Publice și cu un secretar de stat în MFP

O delegația a sindicaliștilor din Poliție, care protestează în Piața Victoriei, se află la discuții, la Palatul Victoria, cu ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, și cu secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Publice Daniela Pescaru.

"Dialogul este esențial în dezamorsarea neînțelegerilor! Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, alături de doamna ministru Carmen Daniela Dan, Ministerul Afacerilor Interne, România, și doamna secretar de stat Daniela Pescaru, Ministerul Finanțelor Publice, discută în acest moment cu o delegație a sindicatelor din poliție pe marginea revendicărilor salariale din domeniu", se menționează într-o postare pe pagina de Facebook a Ministerului Consultării Publice.

Discuțiile au loc în contextul în care circa 3.000 de polițiști protestează în fața Guvernului, cerând, printre altele, majorări salariale.

Acțiunea de protest a început la ora 10:00, cu un miting în fața Ministerului Afacerilor Interne, iar în jurul orei 11:45 protestatarii au plecat în marș spre Piața Victoriei.

Protestul este organizat de Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România și PRO LEX, însă sunt așteptați să participe și polițiști neafiliați sau afiliați altor sindicate, atât din București cât și din țară.

Conform unui comunicat remis AGERPRES de organizatori, polițiștii solicită emiterea unei ordonanțe de urgență care să prevadă majorarea salariilor funcției de bază cu 20% și calcularea sporurilor pe bază de pontaj (pentru munca de noapte, pentru condiții grele, pentru sâmbete, duminici și sărbători legale lucrate) la salariul funcției de bază, de la 1 aprilie 2017.

De asemenea, în cadrul aceleiași ordonanțe, liderii de sindicat consideră că trebuie să se regăsească și plata asigurării serviciului de intervenție prin chemări de la domiciliu, cu 40% din salariul de funcție, la fel ca în cazul medicilor.

O altă revendicare privește eliminarea plafonului de 30% din salariul funcției de bază pentru sporuri, compensații, prime și indemnizații individuale, dar și acordarea unei majorări de 100% (față de 75% cât este acum) pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează.

Protestul organizat sâmbătă, de Ziua Poliției Române, a fost precedat, joi și vineri, de mitinguri în fața MAI.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 Așa arată prostia made in Rusia...

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 VIDEO Stare de șoc în rândul propagandiștilor Rusiei după exploziile de la baza aeriană din Crimeea