O firmă deţinută de Gyorgy Frunda, vizată de operațiunea masivă a DIICOT: 68 de de percheziții într-un dosar cu un prejudiciu de 10 milioane de lei

O firmă deţinută de Gyorgy Frunda, vizată de operațiunea masivă a DIICOT: 68 de de percheziții într-un dosar cu un prejudiciu de 10 milioane de lei

O firmă deţinută de Gyorgy Frunda, vizată de operațiunea masivă a DIICOT: 68 de de percheziții într-un dosar cu un prejudiciu de 10 milioane de lei.

E vorba despre compania mureşeană Ortoprofil Prod SRL, în care Frunda deţine 64% din acţiuni, conform datelor de la Registrul Comerţului. Restul de 36% din pachetul de acţiuni este deţinut de BOGA FERENC-VILMOS, care este şi administrator. Firma a apărut constant în declaraţiile de avere ale liderului UDMR. Ea are ca obiect principal de activitate productia de dispozitive, aparate si instrumente medicale si de laborator. În 2016, a avut o cifră de afaceri de 11,68 milioane de euro şi un profit de 2.38 milioane de euro. Are 219 angajaţi. 

Procurorii Serviciului Teritorial Târgu Mureş al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş efectuează miercuri 68 de percheziţii domiciliare în toate judeţele României, inclusiv în municipiul Bucureşti, transmite Agerepres. Ar fi vorba de un dosar în care mai mulţi medici şi asistenţi medicali sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual, uz de fals, înşelăciune, constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi fraudă informatică.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de DIICOT, începând cu anul 2013, mai multe persoane de pe teritoriul judeţului Mureş şi nu numai, având calitatea de cadre medicale, respectiv medici de familie, medici de specialitate, asistenţi medicali, au falsificat în mod repetat înscrisuri oficiale, respectiv bilete de trimitere, prescripţii medicale şi registre, prin care au atestat fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului (diagnostice fictive, efectuarea de consultaţii, dispozitive medicale recomandate fictiv).

“În concret, se recomanda a fi decontate de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate dispozitive medicale identificate cu codul C05 – catetere urinare, dispozitive care nu erau necesare pacienţilor. Toate aceste fapte au fost comise în beneficiul a două societăţi comerciale, ambele cu sediul în Târgu Mureş, care în mod scriptic asigurau livrarea acestor produse către pacienţi situaţi pe întreg teritoriul ţării, fiind încasată astfel contravaloarea acestora în mod injust”, se precizează în comunicatul DIICOT.

Procurorii DIICOT susţin că “reprezentanţii societăţilor vizate în cauză, care s-au constituit într-un grup infracţional organizat, livrau pacienţilor în numele cărora decontau dispozitivele medicale cu codul C05 – catetere urinare, în general, doar scutece pentru adulţi, produse de care aceştia aveau cu adevărat nevoie, dar care nu erau decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate”.

Anchetatorii estimează un prejudiciu de circa 10.000.000 de lei, dar acesta va putea fi stabilit cu exactitate ulterior, în urma administrării mijloacelor de probă.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina