Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

O fotografie cu ambasadoarea bulgară în Luxemburg a devenit virală

O fotografie în care ambasadoarea bulgară în Luxemburg Maya Dobreva apare lângă Marele Duce Henri a devenit virală în contextul alegerilor vestimentare mai puțin obișnuite făcute de reprezentanta oficială a Bulgariei, conform novinite.com. Fotografia a fost postată pe site-ul Ministerului bulgar de Externe la sfârșitul lunii septembrie, însă a fost remarcată abia după o săptămână.

"Cei doi au discutat despre dezvoltarea relațiilor bilaterale și întărirea contactelor economice și culturale dintre cele două state", conform comunicatului ce însoțește fotografia. Nimic mai banal, însă atenția cititorilor a fost atrasă de costumul de culoare bleu al ambasadoarei și de accesoriile afișate de aceasta. Pălăria, împodobită cu pene și cu panglici, a fost unul dintre principalele puncte de interes.

Deși unii au comentat că această combinație de haine și accesorii nu este cu totul lipsită de gust, alții s-au declarat scandalizați de alegerile ambasadoarei, considerate improprii pentru întâlnirea cu un cap încoronat. Criticul bulgar de modă Lyubomir Stoykov a caracterizat această ținută drept "o imitație ieftină a stilului aristocratic". Foștii colegi și oamenii care o cunosc pe Maya Dobreva s-au abținut de la remarci răutăcioase, invocând doar faptul că ambasadoarea este mai "excentrică".

Cancelarul german Angela Merkel, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și actualul premier britanic Theresa May, reprezintă tot atâtea exemple de femei în funcții înalte care nu se sfiesc să-și etaleze uneori preferințele pentru ținute mai fanteziste în culori vii și atrag criticile experților în modă.

"Nu pălăria contează, ci ce se află sub ea", a comentat ambasadoarea Dobreva pentru cotidianul 24 Chasa, adăugând că nu înțelege interesul publicului pentru ținuta sa, mai ales că respectiva ținută a fost o chestiune de protocol. "Cuvintele exacte folosite pentru a descrie ținuta pe care a trebuit să o port (conform notei de protocol pe care a primit-o anterior) erau: o rochie de după-amiază, pentru servirea ceaiului. Nu trebuia să fie o rochie de seară și nici o rochie în culori închise. Trebuia să aleg și o pălărie sau alte accesorii pentru cap. Poate părea nostim pentru o țară ca a noastră, dar aici această ținută nu este considerată drept nostimă sau ieșită din comun", a explicat ea.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Marea campioană a României, Andreea Răducan, jignită și înjurată de postacii PSD după ce a îndemnat rom…

2 ALERTĂ Priviți! O singură femeie, cu inimă mare, i-a dat cu cracii-n sus pe pesediști, la Bârlad! Dăncilă a da…

3 VIDEO „Hoțule!”, „Infractorule!”, „Mai ai șapte zile!” Dragnea, huiduit la inaugurarea lucrărilor la drumul ex…

4 VIDEO Acesta este clipul președintelui INTERZIS de slugile PSD din CNA și Autoritatea Electorală Permanentă!

5 Cum vrea Dragnea să fure alegerile din 26 mai și să paroleze România

recomandări

Te ia DNA: Dan Popa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic