O fotografie cu ambasadoarea bulgară în Luxemburg a devenit virală

O fotografie cu ambasadoarea bulgară în Luxemburg a devenit virală

O fotografie în care ambasadoarea bulgară în Luxemburg Maya Dobreva apare lângă Marele Duce Henri a devenit virală în contextul alegerilor vestimentare mai puțin obișnuite făcute de reprezentanta oficială a Bulgariei, conform novinite.com.  Fotografia a fost postată pe site-ul Ministerului bulgar de Externe la sfârșitul lunii septembrie, însă a fost remarcată abia după o săptămână.

"Cei doi au discutat despre dezvoltarea relațiilor bilaterale și întărirea contactelor economice și culturale dintre cele două state", conform comunicatului ce însoțește fotografia. Nimic mai banal, însă atenția cititorilor a fost atrasă de costumul de culoare bleu al ambasadoarei și de accesoriile afișate de aceasta. Pălăria, împodobită cu pene și cu panglici, a fost unul dintre principalele puncte de interes.

Deși unii au comentat că această combinație de haine și accesorii nu este cu totul lipsită de gust, alții s-au declarat scandalizați de alegerile ambasadoarei, considerate improprii pentru întâlnirea cu un cap încoronat. Criticul bulgar de modă Lyubomir Stoykov a caracterizat această ținută drept "o imitație ieftină a stilului aristocratic". Foștii colegi și oamenii care o cunosc pe Maya Dobreva s-au abținut de la remarci răutăcioase, invocând doar faptul că ambasadoarea este mai "excentrică".

Cancelarul german Angela Merkel, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și actualul premier britanic Theresa May, reprezintă tot atâtea exemple de femei în funcții înalte care nu se sfiesc să-și etaleze uneori preferințele pentru ținute mai fanteziste în culori vii și atrag criticile experților în modă.

"Nu pălăria contează, ci ce se află sub ea", a comentat ambasadoarea Dobreva pentru cotidianul 24 Chasa, adăugând că nu înțelege interesul publicului pentru ținuta sa, mai ales că respectiva ținută a fost o chestiune de protocol. "Cuvintele exacte folosite pentru a descrie ținuta pe care a trebuit să o port (conform notei de protocol pe care a primit-o anterior) erau: o rochie de după-amiază, pentru servirea ceaiului. Nu trebuia să fie o rochie de seară și nici o rochie în culori închise. Trebuia să aleg și o pălărie sau alte accesorii pentru cap. Poate părea nostim pentru o țară ca a noastră, dar aici această ținută nu este considerată drept nostimă sau ieșită din comun", a explicat ea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...