O garnizoană întreagă din Serbia este infectată cu coronavirus după ce a triat un număr mare de persoane venite din diaspora

O garnizoană întreagă din Serbia este infectată cu coronavirus după ce a triat un număr mare de persoane venite din diaspora

Președintele Aleskandar Vučić a declarat că Brigada I a Armatei Serbiei a primit o lovitură dură când s-a angajat să primească, să trieze și să însoțească un număr mare de persoane care au venit din străinătate în perioada dintre 13 și 16 martie. Numeroși soldați au fost contaminați, scrie publicația Nedeljnik, citată de Rador.

Vučić a subliniat că o întreagă garnizoană este infectată, dar a apreciat că situația din Serbia ar fi putut fi mult mai grea dacă nu s-ar fi organizat centre de triaj și carantină la Morović (frontiera cu Croația, n. trad.) și la Palić (frontiera cu Ungaria, n. trad.).

“Acești tineri (soldați) au primit cea mai grea lovitură. Eu i-am trimis acolo, la centrele de triaj, dar dacă ei nu ar fi fost acolo, acum am fi avut nu 50, ci cine știe câți morți”, a mai spus Vučić, citat de Radioteleviziunea Serbia.

”Doar Serbia și România au avut un așa mare aflux de cetățeni reveniți din străinătate într-un interval scurt de timp” – a mai precizat președintele sârb.

“Acești cetățeni sunt oameni cumsecade, nu sunt ei de vină pentru această situație. Acum ar trebui ca prin politici economice favorabile, să păstrăm acești oameni în țară. Salariile în Europa vor scădea, noi nu o vom face”, a declarat Vučić referitor la sârbii din diaspora reveniți acasă.

Sursa:  Nedeljnik / Rador/ Traducerea: Ruxandra Lambru


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski