O imagine-simbol/Da, este una dintre intrările de la Matei Balș, cel mai finanțat spital al României

O imagine-simbol/Da, este una dintre intrările de la Matei Balș, cel mai finanțat spital al României

Jurnalistul Cristian Andrei (Europa Libera) prezinta poarta de Triaj a spitalului Matei Bals. Imaginea este sinistra, cu atat mai mult cu cat institutul condus timp de 10 ani de Adrian Streinu Cercel a beneficiat tot timpul de finantari consistente.

„Romania muribunda si in flacari. Oamenii de la Matei Bals au murit cu zile din cauza unui sistem putred. Imaginea emblematica te loveste insa.

In acest loc erau invitati astazi oamenii la Triaj – spital Matei Bals sau sa lase pachete pentru rudele internate. Imaginea e din centrul Bucurestiului, din fata unui spital bogat si nu face parte din zona afectata de incendiu”, a scris Cristian Andrei.

„Un fost jurnalist, plecat din tara de vreo 6 ani, ma intreaba cum de am vazut abia azi poarta de triaj (care arata ca un WC) a templului M. Bals, spital condus de 19 ani de dr Cercel.

Initial n am stiut ce sa i spun. Dupa ceva timp de gandire am dat vina pe colegii jurnalisti de pe Sanatate care, in timp, au luat chipul si asemanarea profesorilor sefi de Sectii.

Apoi mi-am dat seama ca suntem cu totii responsabili de cum arata acest gard. Toti. Intr-un final, gardul din poza este reflexia noastra. Il meritam cu varf si indesat”, a remarcat si jurnalistul de investigatii Virgil Burla.

Spitalul a fost cosndus, timp de 19 ani, de Adrian Streinu Cercel. El a demisionat in decembrie pentru a prelua functia de senator din partea PSD. Surse din spital afirma ca Cercel continua sa conduca spitalul din umbra.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

4 VIDEO Una dintre cele mai spectaculoase imagini de pe frontul din Ucraina. Bineînțeles, rușii sunt la „primire”...

5 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…