O întrebare în ziua depunerii moțiunii de cenzură: Are președintele curaj să-l desemneze pe V.Ponta premier, singurul capabil să constituie o majoritate?

O întrebare în ziua depunerii moțiunii de cenzură: Are președintele curaj să-l desemneze pe V.Ponta premier, singurul capabil să constituie o majoritate? Sau vom asista din nou, în stradă sau în fața televizoarelor și calculatoarelor, la cum își bat joc de România Dragnea și clica sa de hoți și proști? Moțiunea de cenzură nefiind altceva, în pofida semnalelor date de președinte în ultimele două săptămâni, decât o nouă bifare penibilă a unei cutume parlamentare: nicio sesiune fără moțiune?

Fostul premier a dat joi, într-un text scris pe Facebook, un important semnal de curtoazie față de PNL, lăudând Alianța Vestului constituită de 4 dintre cei mai importanți vectori politici ai acestui partid, primarii din Cluj, Oradea, Arad și Timișoara. Dar, pentru cine a citit textul textul, și un important semnal pro-european.

În ultimele două zile, doi lideri importanți ai UDMR au întrebat cine ar putea fi viitorul premier. Tot pe ei i-am văzut înghesuindu-l pe Dragnea la perete într-un tablou cu o simbolistică mai mult decât sugestivă.

Ponta a conlucrat la guvernare și cu PNL și cu UDMR. Dar și cu majoritatea reprezentanților minorităților naționale din Camera Deputaților, al căror vot pare a fi devenit decisiv pentru un eventual succes al moțiunii de cenzură. Pe liderul USR, Dan Barna, nu l-am auzit făcând declarații ostile la adresa lui Ponta.

Și, lucru important, Ponta a lucrat în PSD cu toți cei care fac acum parte din așa-zisul grup al puciștilor. Cu unul singur n-a avut o relație de amiciție: Paul Stănescu. Din cauza cui credeți? A lui Florin Iordache!

Însă cel mai important lucru, argumentul suprem, este faptul că Ponta a devenit în ultimii doi ani cel mai aprig dușman în viață al lui Dragnea. Este singurul capabil să curețe căcatul plantat de acest jeg uman prin toată administrația statului român. Și o va face până la ultimul răhățel.

Totul depinde de curajul lui Iohannis...


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

4 Dăncilă, la DNA! Documentul care aruncă în aer PSD! Dragnea o reclamă pe Dăncilă că a fraudat banii UE și nu i…

5 S-o salte procurorii, că n-are imunitate! Dăncilă, denunțată de Dragnea pentru fraudă cu bani europeni! Acest …

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

12 metode delicioase de a găti un ou