O majoritate covârşitoare a evreilor din Europa consideră că antisemitismul s-a agravat în ultimii ani

O majoritate covârşitoare a evreilor din Europa consideră că antisemitismul s-a agravat în ultimii ani

Nouă din zece evrei din Uniunea Europeană consideră că antisemitismul s-a agravat în ultimii cinci ani în Europa, relevă un studiu realizat de Agenţia pentru drepturi fundamentale a UE (FRA), ale cărui rezultate au fost date luni publicităţii, transmite dpa.

Sondajul de opinie, realizat pe un eşantion de 16.400 de evrei din Europa, arată că 27% dintre ei au fost hărţuiţi cel puţin o dată în ultimele 12 luni şi că 79% dintre evreii hărţuiţi în ultimii cinci ani nu au raportat incidentele la poliţie sau la altă instituţie publică.

O proporţie de 89% dintre evreii din Europa cred că antisemitismul este cel mai problematic pe internet şi pe reţelele de socializare online.

Studiul mai indică faptul că 38% dintre evreii europeni au luat în calcul să emigreze întrucât nu se simt în siguranţă în Europa, iar şapte din zece evrei din UE consideră că eforturile statelor membre de a combate antisemitismul nu sunt eficiente.

'Sunt profund îngrijorat de creşterea antisemitismului, aşa cum arată raportul FRA. Este crucial să combatem acest flagel cu forţă şi colectiv. Comunitatea evreiască trebuie să se simtă sigură şi acasă în Europa. Dacă nu putem realiza acest lucru, Europa încetează să mai fie Europa'', a subliniat prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Sondajul a fost realizat în 12 ţări unde trăieşte o proporţie de 96% din populaţia evreiască din blocul comunitar: Austria, Belgia, Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Spania, Suedia şi Ungaria. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

2 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

3 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

4 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…

5 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente