Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

O nouă amânare în dosarul lui Darius Vâlcov de la Tribunalul Olt

Magistrații Tribunalului Olt au fixat miercuri un nou termen, pentru 20 septembrie, în dosarul în care fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov este inculpat pentru luare de mită, după ce procurorul DNA a lipsit de la ședință și a transmis o solicitare de preschimbare a termenului.

În acest dosar Darius Vâlcov urmează să dea declarații, după ce în luna mai s-a încheiat audierea martorilor, iar la termenul precedent, din 21 iunie, apărătorii săi au cerut recuzarea completului. Miercuri de la proces a lipsit procurorul DNA și noul termen în cauză a fost fixat pe 20 septembrie.

Cererea de recuzare a completului de judecată formulată pe 21 iunie de avocații lui Darius Vâlcov a fost respinsă și judecătorul Otilia Chiriță a rămas să judece în continuare cauza.

În 2015 Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în două dosare instrumentate de DNA. Unul se judecă la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar altul la Tribunalul Olt. Vâlcov este inculpat pentru trafic de influență și luare de mită.

La Tribunalul Olt se judecă fondul cauzei în dosarul în care Darius Vâlcov este inculpat pentru luare de mită. Fostul ministru este acuzat că în perioada noiembrie-decembrie 2012, în calitate de primar, i-a pretins unui om de afaceri — denunțător în cauză — aproximativ 10% din sumele încasate de o societate de la Primăria Slatina, în baza unui contract semnat anterior, iar în perioada 21 ianuarie — 13 iunie 2013 a primit, în mai multe tranșe, de la respectiva firmă, printr-o altă intermediară, peste 2,1 milioane lei. Banii au fost pretinși pentru ca denunțătorul să nu întâmpine probleme în derularea contractului și să primească banii la timp pentru lucrările efectuate. Este vorba de contracte pentru reabilitarea centrului istoric al municipiului Slatina și pentru studii de fezabilitate, proiecte tehnice și lucrări la izolarea termică a unor blocuri.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALARMĂ Deși este demisă, Dăncilă vrea să dea chinezilor, pe ultima sută de metri, un contract major: construir…

2 Dacă-l vedeți pe ăsta în Guvernul PNL să știți că MAFIA a rămas la putere!

3 Se conturează Guvernul Ludovic Orban. Ce riscă Iohannis și PNL. Avertismentul lui Rareș Bogdan

4 Cât s-o fi dat? Frățiorul MAFIEI mineritului din Gorj, favoritul PNL pentru portofoliul Economiei! A fost lide…

5 Cum va arăta structura noului guvern PNL. Ministerele care dispar. Schița momentului

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul