O nouă amânare în dosarul lui Darius Vâlcov de la Tribunalul Olt

Magistrații Tribunalului Olt au fixat miercuri un nou termen, pentru 20 septembrie, în dosarul în care fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov este inculpat pentru luare de mită, după ce procurorul DNA a lipsit de la ședință și a transmis o solicitare de preschimbare a termenului.

În acest dosar Darius Vâlcov urmează să dea declarații, după ce în luna mai s-a încheiat audierea martorilor, iar la termenul precedent, din 21 iunie, apărătorii săi au cerut recuzarea completului. Miercuri de la proces a lipsit procurorul DNA și noul termen în cauză a fost fixat pe 20 septembrie.

Cererea de recuzare a completului de judecată formulată pe 21 iunie de avocații lui Darius Vâlcov a fost respinsă și judecătorul Otilia Chiriță a rămas să judece în continuare cauza.

În 2015 Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în două dosare instrumentate de DNA. Unul se judecă la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar altul la Tribunalul Olt. Vâlcov este inculpat pentru trafic de influență și luare de mită.

La Tribunalul Olt se judecă fondul cauzei în dosarul în care Darius Vâlcov este inculpat pentru luare de mită. Fostul ministru este acuzat că în perioada noiembrie-decembrie 2012, în calitate de primar, i-a pretins unui om de afaceri — denunțător în cauză — aproximativ 10% din sumele încasate de o societate de la Primăria Slatina, în baza unui contract semnat anterior, iar în perioada 21 ianuarie — 13 iunie 2013 a primit, în mai multe tranșe, de la respectiva firmă, printr-o altă intermediară, peste 2,1 milioane lei. Banii au fost pretinși pentru ca denunțătorul să nu întâmpine probleme în derularea contractului și să primească banii la timp pentru lucrările efectuate. Este vorba de contracte pentru reabilitarea centrului istoric al municipiului Slatina și pentru studii de fezabilitate, proiecte tehnice și lucrări la izolarea termică a unor blocuri.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Kovesi le băga la beci în secunda doi! / Documente / Cum au achitat judecătoarele de la Tribunalul Bihor o contabi…

2 Pe față, fără rușine! Iliescu, interviu în rusește pentru agenția de presă rusă TASS: Sper că politicienii rom…

3 La CCR sunt 7 din 9! Unde sunt beneficiarii pensiilor cumulate cu salariile de la stat / La Curtea de Conturi co…

4 Ăștia de la Arad au fost labradorii, urmează pitbulii si dobermanii! Vești sinistre pentru PSD de la DNA!

5 Bravo! / Orban după ce PSD l-a picat pe Cîțu: „Nu accept ca ministrul Finanțelor să fie judecat de partidul care…

recomandări

Te ia DNA: VOCHITOIU HARALAMBIE

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj