O nouă moarte scandaloasă într-un spital din România!/„Ea spunea că o doare și medicii ziceau că are o cădere psihică”

O nouă moarte scandaloasă într-un spital din România!/„Ea spunea că o doare și medicii ziceau că are o cădere psihică”

Caz cutremurător la spitalul Județean Bacău, după ce o femeie însărcinată în patru luni a murit la nici 24 de ore de la internare. Sarcina se oprise din evoluție și avea dureri puternice. Familia acuză că intervenția chirurgicală s-a făcut prea târziu. Sunt mai multe anchete în curs care vor clarifica acest deznodământ tragic.

Femeia în vârstă de 38 de ani, însărcinată în luna a patra în urma unei proceduri de fertilizare in vitro, a ajuns la Spitalul Județean Bacău, cu dureri abdominale puternice, febră, frisoane și dureri de cap.

La o primă evaluare, medicii au constatat că sarcina s-a oprit din evoluție, însă au trecut aproximativ 12 ore până în momentul în care au dus-o în sala de operație, timp în care starea ei de sănătate s-a degradat.

Doctorii i-au explicat partenerului de viață al femeii că intervenția nu se impune conform procedurii și trebuia așteptat să treacă un anumit interval de timp. Și au mai bănuit faptul că ar avea alte probleme de sănătate, probleme abdominale care i-au cauzat aceste stări de rău.

În timpul intervenției a fost scos colecistul, pentru că s-a constatat că este inflamat, iar sarcina s-a evacuat de la sine.

După intervenția care a durat aproximativ o oră și jumătate, femeia a fost dusă în secția de terapie intensivă în stare foarte gravă, spun medicii, care se așteptau la o evoluție nefavorabilă și, la doar câteva ore distanță, a făcut un stop cardiorespirator, a fost resuscitată, însă a urmat și al doilea stop cardiorespirator, din care nu și-a mai revenit.

Familia vrea să afle acum adevărul, dacă s-a făcut tot ce trebuia în spital, astfel încât pacienta să fie salvată. Au depus mai multe reclamații, inclusiv Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Și asta la sesizarea familiei, nu a spitalului.

Reprezentanții unității medicale au anunțat că fac și ei verificări și dau asigurări că au făcut tot ce era posibil astfel încât pacienta să fie salvată, că a fost monitorizată constant, spun ei, și i s-au făcut investigații medicale pe parcursul internării, în funcție de evoluția stării ei de sănătate, iar acum conducerea spitalului așteaptă rezultatele probelor de laborator care vor clarifica motivul decesului.

Ovidiu Pruteanu - partenerul femeii: Mi-a comunicat Maria că din trei medici, ea spunea că are o problemă, o doare abdomenul și trei medici au spus că are o cădere psihică. Din păcate, Maria a murit. Cel puțin medicul care a fost de gardă la secția chirurgie ATI, care a fost medic de gardă în noaptea aia, mi-a dat niște explicații, care, în momentul ăla, mai tare m-au băgat în ceață, nu era nimic concret, foloseau doar termeni medicali. Chiar nu puteam să stau să caut pe Google fiecare cuvânt. Doctorul care a operat-o de parascopie, care a luat decizia să o opereze, acuza inclusiv că ar fi fost ceva patologic și că biologia nu o putem controla noi.Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Palmă grea primită de Rusia de la Iran, care anunță că avertizase Kremlinul cu câteva zile înainte de masacrul de la Moscova

3 S-a vândut Doraly

4 Cifre NATO care dau de gândit apărute în Corriere dela Serra

5 Voi ați citit povestea asta?