O nouă repatriere „marca Hagi“. Jucător vândut cu milioane, pe cale să vină acasă cu coada între picioare

O nouă repatriere „marca Hagi“. Jucător vândut cu milioane, pe cale să vină acasă cu coada între picioare

Despre Gică Hagi s-a spus de nenumărate ori că are talentul de a vinde scump jucători care nu fac față în campionatele puternice ale Europei. Fotbaliștii produși de academia sa pleacă afară pe sume frumoase, dar sfârșesc prin a ajunge din nou sub comanda managerului constănțean. „Rețeta“ îi iese până acum lui Gică.

Gică Hagi și-ar putea întări echipa cu Alexi Pitu. Foto TVR

Acționarul său de la Farul, Ciprian Marica, a explicat acest fenomen: „Jucătorii români, în general, pleacă văzuţi ca un pariu, nu ca o certitudine“. Iar pariurile celor care se încumetă să ia jucători din Superliga sunt mai degrabă necâștigătoare. Dovadă este și Alexi Pitu, cumpărat ca o mare speranță de Bordeaux anul trecut, dar care l-a exasperat pe antrenorul Albert Riera.

„Când va înțelege cum jucăm, atunci va juca mai mult. Înțelegerea jocului este cea mai importantă. Este un fotbalist foarte bun din punct de vedere tehnic, însă acea tehnică trebuie folosită în beneficiul echipei, nu numai pentru el.

Alexi Pitu nu face față la Bordeaux, în eșalonul 2 al fotbalului francez. Foto Twitter

Alexi Pitu nu face față la Bordeaux, în eșalonul 2 al fotbalului francez. Foto Twitter

De câte ori te întâlnești într-o situație de unu contra unu? O dată sau de două ori, poate. Talentul este important, dar înțelegerea jocului este și mai importantă. El știe asta, lucrăm cu el, am analizat, am văzut care sunt pozițiile în care poate fi mai periculos dacă înțelege jocul“, a spus tehnicianul spaniol pentru „L’Equipe“.

”Deja-vu” pentru Gică Hagi

Iar publicațiile apropiate de clubul francez scriu că Alexi Pitu ar putea fi trimis înapoi la Farul de către clubul de legendă din Hexagon, acum aflat în Ligue 2. Fotbalistul de 21 de ani cumpărat în ianuarie anul trecut cu două milioane de euro ar putea fi împrumutat la formația constănțeană, pentru a-și relansa cariera.

Ar fi un „déjà-vu“ pentru Gică Hagi, care a făcut la fel în cazul altor jucători : Tudor Băluță, Louis Munteanu, Dragoș Nedelcu, Ianis Hagi, dar și cu Rivaldinho sau Denis Alibec. Ultimele lovituri date de managerul Farului sunt vânzările lui Enes Sali la Dallas și Adrian Mazilu, la Brighton, ambele pe câte 3 milioane de euro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat