O nouă tentativă de INTIMIDARE? Poliția anunță că INVESTIGHEAZĂ postări violente ale PROTESTATARILOR pe Facebook!

O nouă tentativă de INTIMIDARE? Poliția anunță că INVESTIGHEAZĂ postări violente ale PROTESTATARILOR pe Facebook!

O nouă tentativă de intimidare? Poliția anunță că investighează postări violente ale protestatarilor pe Facebook! Poliţia Română face un apel către cetăţenii care vor să participe la manifestări publice să îşi exercite dreptul la liberă exprimare fără violenţă şi într-un mod civilizat.

„În aceste zile, pe reţelele sociale, cetăţenii sunt invitaţi să participe la o serie de manifestaţii publice. Înainte de a da curs invitaţiei, recomandăm tuturor să fie atenţi cu cine interacţionează în mediul on-line, astfel încât să nu devină victime ale unor persoane rău intenţionate. Sub protecţia anonimatului, există tendinţa ca utilizatorii de bună-credinţă să fie manipulaţi, cu ajutorul unor tactici ascunse în interes propriu (prin comentarii, lansarea unor teme/ştiri false, partajarea unor articole, incitarea la acte de violenţă). Astfel, dacă primiţi mesaje de genul: ”Atacaţi secţiile de poliţie şi luaţi arme şi muniţii de acolo!”, ”Ca să faceţi rost de oameni dispuşi la violenţă, atacaţi închisorile, eliberaţi deţinuţii şi înarmaţii!”, „La furci şi topoare tată, că nicio manifestare de-asta domnească nu a adus rezultate!”, „Până nu intram peste ei în Parlament cu ce se prinde în mână şi rupţi în bătaie, atât ei cât şi jandarmii, care apără hoţii nu se rezolvă nimic!”, e bine să ştiţi că acestea pot îmbrăca forma infracţiunii de instigare la tulburarea ordinii şi liniştii publice“, arată Poliţia Română.

În acest context, la nivelul Poliţiei Române, au fost demarate cercetări, sub coordonarea unităţilor de parchet teritorial competente, faţă de persoane bănuite de săvârşirea infacţiunii de instigare la tulburarea ordinii şi liniştii publice.

„Instigarea este o infracţiune prevăzută de articolul 368 din Codul Penal şi este pedepsită de lege. Libera exprimare este un drept prevăzut de articolul prevăzut de articolul 30 din Constituţia României. Totuşi, aliniatul 7 al acestui articol prevede expres că: ”Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri”, mai precizează Poliţia Română.

O posibilă legătură: Adrian Dobre (PSD) acuză că în USR există o aripa neofascistă

Purtatorul de cuvant al PSD, Adrian Dobre, a afirmat luni, invitat la Antena 3, ca in USR exista o "aripa neofascista".

Acesta a invocat, in sprijinul afirmatiei sale, sustinerea pe care acesti parlamentari ai USR o arata fata de "protestatari de profesie" si "limbajul, amenintarile inclusiv cu moartea" pe care le-a "citit pe Facebook" la adresa parlamentarilor PSD.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…

5 „Începutul sfârșitului” / Fostul colonel FSB Igor Ghirkin, previziuni sumbre pentru trupele rusești de pe front