O persoană din Franța a câștigat peste 83 de milioane de euro la loteria Euro Millions

O persoană din Franța a câștigat un jackpot de peste 83 de milioane de euro la cea mai recentă extragere Euro Millions, informează miercuri AFP citând surse din cadrul Française des Jeux (FDJ).

Persoana norocoasă, a cărei identitate nu a fost dezvăluită de compania franceză — care nu a precizat nici locul în care aceasta s-a prezentat pentru a valida biletul de loterie — a fost declarată, marți, singura câștigătoare a sumei cumulate. Fondul inițial de câștiguri a fost de 17 milioane de euro, pus în joc la 17 martie, iar valoarea sa a ajuns ulterior la 83.397.527 de euro.

Acesta este cel mai mare câștig înregistrat de la începutul anului în Franța, precizează sursa citată.

Două persoane din această țară au mai câștigat potul cel mare după lansarea noii formule a Euro Millions în septembrie 2016, însă sumele obținute au fost mai mici (39,33 milioane euro, la 8 noiembrie și 61,14 milioane euro, la 25 noiembrie).

În această nouă formulă, suma pusă în joc este de 17 milioane de euro, față de 15 milioane anterior, și crește rapid când nu există nici un câștigător, putându-se ajunge până la 190 de milioane.

Lansat în 2004, jocul Euro Millions atrage peste 20 de milioane de jucători regulați din nouă țări participante (Franța, Marea Britanie, Spania, Portugalia, Belgia, Irlanda, Austria, Elveția, Luxemburg). Acesta a adus contribuții de 5,9 miliarde de euro (dintre care 1,5 miliarde pentru Franța) în 2015, dintre care câștigurile au însumat 2,9 miliarde de euro.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Se inaugurează o nouă autostradă: Tronsonul din autostrada Transilvania care părea imposibil de deschis …

2 Bine scris...

3 BREAKING Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră care dă frisoane „Ciumei Roșii”!

4 Veste devastatoare pentru PSD: Între 25-30% din electoratul tradițional al partidului nu se va prezenta la vot…

5 Raport intern / Femeia vaccinată cu serul anti COVID Oxford-Astra Zeneca a făcut mielită transversă