O rachetă a fost găsită în nordul Republicii Moldova

O rachetă a fost găsită în nordul Republicii Moldova

Racheta a fost depistată de polițiștii de frontieră, care au intensificat verificările, în contextul atacurilor masive ale armatei ruse în Ucraina. Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne nu oferă alte detalii, deocamdată, dar precizează că sunt în proces de investigare a cazului.

În nordul Republicii Moldova a fost găsită o rachetă. FOTO:Mai.gov.md

Rachetă, aflată într-o livadă din apropierea orașului Briceni, a fost observată de polițiștii de frontieră.

,,În urmă cu puțin timp, în apropierea orașului Briceni, într-o livadă, a fost descoperită o rachetă. Obiectul exploziv a fost descoperit de o patrulă a poliției de frontieră, care din cauza bombardamentelor rusești de astăzi, și-au intensificat gradul de atenție. În conformitate cu planurile de acțiune ale MAI, poliția de frontieră a intensificat patrulele și a ridicat gradul de atenție în zona comisariatelor Briceni și Ocnița”, au anunțat reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne.

Zona a fost încercuită, iar angajații mai multor structuri s-au deplasat la fața locului, în vederea cercetării cazului.

,,În acest moment, zona în care a fost descoperită racheta a fost izolată de patrule ale poliției și poliției de frontieră. La fața locului sunt așteptate serviciile specializate ale Ministerului de Interne, Bombteh și IGSU”, au mai informat angajații MAI.

În dimineaţa zilei de 31 octombrie, Rusia a lansat zeci de rachete asupra Ucrainei. Una dintre rachetele lansate de armata rusă şi doborâte de sistemul antiaerian ucrainean a căzut pe teritoriul localităţii Naslavcea, din raionul Ocnița.

Ca răspuns la incident, autorităţile de la Chișinău au declarat persona non grata un diplomat al Ambasadei Rusiei în Republica Moldova.

„În conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice (1961), Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că a decis declararea drept persoană non grata pe teritoriul țării noastre a unui reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, acesta fiind obligat să părăsească teritoriul Republicii Moldova”, au anunțat reprezentanții MAEIE de la Chișinău.

Reprezentanții Kremlinului au calificat acest gest ca fiind un ”act prietenos”, care „demontează colaborarea moldo-rusă”.

Iar în data de 10 octombrie, Ministerul Apărării a informat că au fost identificate trei rachete care au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova. S-a întâmplat între orele 8:33-9:02, în contextul atacurilor aeriene rusești asupra mai multor oraşe din Ucraina.

Potrivit angajaților instituției, ,,țintele prezentau pericol pentru infrastructura Republicii Moldova și, în special, pentru aeronavele civile care survolează spațiul aerian al țării”.

Ulterior, ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost convocat de urgență la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

,,Încălcarea spațiului nostru aerian național este complet inacceptabilă. Bombardarea țării vecine trebuie oprită imediat”, au informat atunci angajații Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Liderii de la Chișinău, inclusiv Maia Sandu, au condamnat ambele cazuri.

„Noi ne dorim ca toţi oamenii să se simtă în siguranţă în propriile case, pe străzi, în ţările lor. Cu toţii merităm să trăim în pace”, a precizat Maia Sandu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia