O știre care a trecut neobservată. Un mare șobolan din justiția LOR a fost pensionat

O știre care a trecut neobservată. Un mare șobolan din justiția LOR a fost pensionat

O știre care a trecut neobservată. Un mare șobolan din justiția LOR a fost pensionat. Câți ca el, în afara celor pe care-i vedem pe post de vedete la Antena 3, or mai fi rămas? Fost judecător la Tribunalul București, Mihai Rotaru, alintat de cercul lui Sorin Ovidiu Vîntu cu apelativul „Puiuț”, a încercat din răsputeri să rămână în sistem dar CSM-ul i-a respins cererea.

Rotaru a devenit cunoscut după ce în 2006, ziarul Curentul  a dezvăluit că acesta a fost numit atât în dosarul constituirii BID - în care, în vara lui 2005, în plină vacanţă judecătorească, a decis să şteargă pedeapsa de doi ani de închisoare cu executare aplicată lui Vîntu de către magistratul Dorel Matei de la Judecătoria Sectorului 1, cât şi în dosarul FNI - unde a respins fără temei legal audierea lui Vîntu în calitate de martor, dar şi expertiza grafologică pe care Vlas a cerut-o la unul dintre termene pentru a dovedi faptul că acesta a fost implicat în mega-escrocheria financiară.

Rotaru a fost sancţionat disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii de atunci pe motiv că întârziase cu trei luni redactarea motivării din dosarul BID și acesta și-a cerut transferul la Judecătoria Bârlad, unde în noiembrie 2009 a fost din nou sancționat de CSM aplicându-i-se cea mai mare diminuare salarială prevăzută în Statut: 15%, pe o durată de trei luni. Judecătorul a fost găsit vinovat de gravă neglijenţă în exercitarea funcţiei dar cu toate acestea nu a fost dat afară.

În octombrie 2016 Rotaru, care urma să împlinească vârsta de pensionare, a solicitat Colegiului de Conducere a Judecãtoriei Bârlad să mai rămână în magistratură, cerere acceptată local dar CSM a respins cererea lui Puiuț, apreciind că nu e oportună menținerea acestuia ca judecător. Așa că pe 31 mai, prin decret prezidențial, Mihai Rotaru a părăsit, în sfârșit, magistratura.



Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?