O ȘTIRE care MERITĂ CITITĂ! România ONESTĂ NU DOARME!

O ȘTIRE care MERITĂ CITITĂ! România ONESTĂ NU DOARME!

USB, Partidul Oamenilor Liberi, Pentru Iasi, PACT si fostul ministru Vlad Alexandrescu vor infiinta o platforma politica comuna.

Mai multe partide politice, intre care si Uniunea Salvati Bucurestiul al lui Nicusor Dan, care provin in principal din zona societatii civile, precum si personalitati precum fostul ministru al Culturii Vlad Alexandrescu, au decis sa infiinteze o platforma politica comuna, fara insa a exista deocamdata un plan legat de cum se va intampla acest lucru si sub ce forma vor candida membrii acesteia la alegerile parlamentare.

Initiativa Romania si fundatia Friedrich Naumann au organizat la Predeal, 25-26 iunie 2016, o intalnire a reprezentantilor noilor partide democratice si a candidatilor independenti la alegerile locale din 5 iunie 2016, cu tema "Dupa alegeri. Ce urmeaza?", se arata intr-un comunicat al organizatiei.

"Decizia comuna a participantilor a fost crearea unei platforme politice comune care va participa la alegerile parlamentare din 2016. Detaliile tehnice ale constructiei (forma legala de colaborare, memorandumul de colaborare, grila de integritate si detaliile programatice) vor fi decise in saptamanile care urmeaza.

Viitoarea constructie este deschisa tuturor romanilor si grupurilor civice care cred in lege, integritate, competenta, responsabilitate si transparenta si doresc sa se implice pentru schimbarea in bine a Romaniei" se arata in comunicat.

La eveniment au participat peste 70 de persoane, membri si invitati ai Initiativei Romania, Daniel Kaddik - director de proiecte al Friedrich Naumann pe Europa de Sud-Est, Dan Masca si Partidul Oamenilor Liberi (POL), Andrei Postolache si Pentru Iasi, Nicusor Dan si Uniunea Salvati Bucurestiul, Platforma Actiunea Civica a Tinerilor (PACT), Erwin Albu si Uniunea pentru Codlea (UPC), Vlad Alexandrescu - fost ministru al Culturii, candidatii independenti la alegerile locale Tica Darie si Cristian Ghinghes si grupul civic Miscarea Uniti Realizam.

Initiativa Romania anunta ca va ramane o miscare civica independenta care incurajeaza implicarea civica si politica a romanilor si va facilita colaborarea intre acestia.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa