Oana-Silvia Ţoiu, propusă ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale (fişă biografică)

Oana-Silvia Ţoiu, propusă ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale (fişă biografică)

Comitetul Politic al USR a validat, la 17 octombrie 2021, lista miniştrilor propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş şi programul de guvernare cu care se va prezenta în Parlament. Oana-Silvia Ţoiu a fost propusă ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale.

Oana-Silvia Ţoiu s-a născut la 9 iulie 1985, la Călăraşi, judeţul Călăraşi.

A absolvit Colegiul Naţional Constantin Carabella din Târgovişte (2004) şi este licenţiată a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Universitatea din Bucureşti, specializarea Comunicare, Relaţii Publice şi Publicitate (2009), conform www.cdep.ro. A beneficiat de o bursă în Statele Unite ale Americii a German Marshall Fund (2014).

Cariera sa se bazează pe antreprenoriat şi implicare civică, potrivit www.usrplus.ro. Înainte de a începe cariera politică, a fost implicată în proiecte de consultanţă şi training în SUA, Elveţia, Belgia, Brazilia, China, Austria, Ungaria, Republica Moldova; a reprezentat România la Davos, organizat de World Economic Forum, şi la Harvard în discuţii despre viitorul Europei.

În perioada august 2016-ianuarie 2017, a fost secretar de stat la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, unde a coordonat politici publice pentru copii şi familie, intervenţii de urgenţă pentru românii din Diaspora şi reforme de debirocratizare a sprijinului oferit de stat.

Membru în Consiliul Naţional PLUS de la fondarea partidului, coordonator Muncă & Social, Comisia Naţională de Politici Publice (din 2018), coordonator program politic şi co-coordonator program de guvernare, Comitetul Executiv al Alianţei USR PLUS (2019-2020), coordonator regional, regiunea Bucureşti-Ilfov (2019-2021), membru ales în Biroul Naţional PLUS (din ianuarie 2020), potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaţilor.

În decembrie 2020, a fost aleasă deputat de Bucureşti, pe listele Alianţei USR PLUS. Este preşedintele Comisiei pentru Muncă şi Protecţie Socială din Camera Deputaţilor (din decembrie 2020). În calitate de deputat, a fost unul dintre iniţiatorii proiectului "Zi liberă pentru vaccinare", prin persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de o zi liberă, proiect care, în iulie 2021, a devenit lege.

Este co-autoare a volumului "România Noului Val", co-autoare EY "25 de întrebări despre România". AGERPRES/(Documentare - Doina Lecea, editor: Cristian Anghelache, editor online: Alexandru Cojocaru)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

2 București, duminică seara...

3 Așa o fi?

4 Dihonie în PSD din cauza grevei de la STB! / Ciolacu a strâns-o de „amigdale” pe Firea să-l demisioneze pe ăla d…

5 Ce este „Mertvaya Ruka” sau „Mâna Moartă”, Mașinăria Apocalipsei a Rusiei