Ocupanții ruși au furat ștampila oficială de sigiliu a centralei nucleare Zaporojie

Ocupanții ruși au furat ștampila oficială de sigiliu a centralei nucleare Zaporojie

Ocupanții ruși au furat ștampila oficială de sigiliu a centralei nucleare din Zaporojie (NPP), folosită pentru autorizarea documentelor, potrivit companiei de stat ucrainene pentru energie nucleară, conform Sky News .

Rusia şi Ucraina s-au acuzat reciproc de atacuri în apropierea NPP Zaporojie FOTO Profimedia

Energoatom a anunțat pe Telegram că sigiliul a fost furat miercuri și că a trebuit să fie creat unul nou.

„Ocupanții ruși au furat sigiliul NPP Zaporojie, acesta nu mai este valabil. Continuând încercările de percheziție în CNE Zaporojie, invadatorii au furat ieri sigiliul companiei, care certifica dreptul de a semna documente. În acest sens, președintele SE „NAEK „Energoatom”, Petro Kotin, directorul general al CNE Zaporojie, a emis un ordin de punere în aplicare al noului sigiliu și de invalidare a sigiliului furat, care a fost folosit până la 5 octombrie 2022”, scrie Energoatom.

Centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare de acest tip din Europa, este în continuare exploatată de angajaţi ucraineni, iar Rusia şi Ucraina s-au acuzat reciproc de bombardamente în imediata apropiere, existând îngrijorări cu privire la starea acesteia.

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a anunţat miercuri că centrala nucleară Zaporojie din Ucraina va funcţiona sub supravegherea agenţiilor ruse de profil, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anexat regiunea Zaporojie la sfârşitul săptămânii trecute.

Experții nucleari ONU anunțau luna trecută că „integritatea fizică” a instalației a fost „încălcată”.

Rafael Grossi, directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), a anunțat că va întreprinde o vizită la Moscova în zilele următoare, pentru a discuta despre situaţia de la centrală.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”