OFICIAL Pensiile polițiștilor și militarilor se plafonează

Pensiile din MAI și MapN se plafonează. Potrivit proiectului ordonanţei de urgenţă care va intra maine în sedința de guvern, viitorii poliţişti şi militari pensionari vor avea venituri mai mici, anunță Digi24.ro.

 „Vorbim de modificare În ceea ce privește modalitatea de actualizare a pensiilor și de plafonarea acestora. Modificările care vor fi aduse se referă la actualizarea la nivel de inflație, nu și la procentul din creșterea reală a salariului mediu brut realizat. 

A doua modificare este că pensia va fi limitată la salariul net corespunzător salariilor lunare brute realizate ca baza de calcul. Baza de calcul este pe 6 luni de zile, în ultimii cinci ani din salariile lunare brute, dar plafonarea se va face la salariile nete. Asta e diferența”, explică Vasile Lincu, preşedintele sindicatului Pro Lex.

„Viitorii polițiști și militari vor avea pensii mai mici decât cei care vor ieși până în data de 15 septembrie la pensie. Cei care sunt deja pensionați nu sunt afectați”, precizează Vasile Lincu.

Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne lucrează la un proiect de act normativ privind pensiile speciale ale angajaților celor două instituții. Inițial, se spunea că subiectul pensiilor speciale va fi abordat unitar, în condițiile în care de astfel de pensii beneficiază și alte categorii, printre care magistrații și parlamentarii.

Printr-un comunicat de presă, MAI și MApN, au transmis miercuri că sunt co-inițiatoare ale unui proiect de lege privind pensiile speciale.

„În acest moment, specialiştii Ministerului Apărării Naţionale şi cei ai Ministerului Afacerilor Interne continuă consultările şi pregătesc draft-ul actului normativ ce va fi discutat în cadrul Executivului, cele două ministere fiind co-iniţiatoare. Informaţiile potrivit cărora ministrul apărării naționale nu ar semna proiectul ordonanţei de urgență sunt lipsite de fundament”, se arată în comunicatul MApN. 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia scade în intensitate în Europa! Cifrele din România sunt reale, nu cum induc unii care vor să provoac…

2 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

5 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

recomandări

Te ia DNA: Sorin Oprescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi