Oficial. PSD și-a pus șef și la CSM! Gest de jeg comunist al lui Toader: s-a dus la ședință după ce-a plecat președintele!

Oficial. PSD și-a pus șef și la CSM! Gest de jeg comunist al lui Toader: s-a dus la ședință după ce-a plecat președintele!

Oficial. PSD și-a pus șef și la CSM! Gest de jeg comunist al lui Toader: s-a dus la ședință după ce-a plecat președintele! Judecătoarea Lia Savonea a fost aleasă miercuri președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru 2019, iar procurorul George Solomon este noul vicepreședinte al instituției, potrivit rezultatelor votului. Anunțul a fost făcut de Simona Marcu, actualul președinte al instituției.

Lia Savonea şi-a prezentat miercuri proiectul managerial în cadrul Secţiei pentru judecători. Ea a fost singurul candidat pentru președinția CSM.

Lia Savonea este considerată cel mai influent membru CSM. Ea a fost președintele Curții de apel București (CAB). Savonea a reușit să coaguleze o majoritate, considerată pro-PSD, în Secția pentru judecători a Consiliului și în plen. Inteligentă și bine pregătită, Savonea este definită, însă, cel mai bine de propriile acțiuni. Spre exemplu, în noiembrie, după decizia CCR privind completurile de 5 judecători de la Înalta Curte, Savonea a pus în discuție revocarea șefei ICCJ, judecătoarea Cristina Tarcea.

La începutul lui octombrie, Secția pentru judecători, dominată de judecătoarea Savonea, s-a răstit chiar la ambasadorul SUA, pe motiv că ar afecta independența Justiției.

Trebuie precizat și că Lia Savonea este soția avocatului Mihai Savonea (fost profesor de sport), fost coleg de cabinet cu Cezar Bivolaru, avocatul lui Marian Vanghelie și cu Cătălin Voicu, senatorul PSD condamnat pentru corupție în două dosare penale la câte 7 ani de detenție efectivă.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a prezentat miercuri la şedinţa Plenului CSM, unde se va alege noua conducere - preşedintele şi vicepreşedintele - la scurt timp după ce preşedintele Klaus Iohannis a părăsit sediul Consiliului.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat absenţa ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de la şedinţa CSM.

"Ministrul Justiţiei înţeleg că astăzi are altă treabă decât să vă onoreze bilanţul. Principalul promotor al unor asemenea proiecte este membru de drept al CSM şi are obligaţia să fie cel dintâi care respectă aceste principii", a spus Iohannis.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro