Oficial. Sebastian Cucoș, UNEALTA lui Dragnea la măcelul din 10 august, a fost trimis joi la Valea Uzului pentru a coordona activitățile jandarmilor „având în vedere situația operativă tensionată”

Oficial. Sebastian Cucoș, UNEALTA lui Dragnea la măcelul din 10 august, a fost trimis joi la Valea Uzului pentru a coordona activitățile jandarmilor „având în vedere situația operativă tensionată”

Oficial. Sebastian Cucoș, UNEALTA lui Dragnea la măcelul din 10 august, a fost trimis joi la Valea Uzului pentru a coordona activitățile jandarmilor „având în vedere situația operativă tensionată”.
 
Fostul șef al Jandarmeriei Române, înlocuit de la conducerea instituției după reprimarea violentă a mitingului din 10 augut 2018, a fost trimis joi la Valea Uzului pentru a coordona activitățile forțelor de ordine de la cimitirul eroilor.

Informația a fost confirmată pentru  G4Media.ro de purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

”Având în vedere situatia operativă tensionată, pentru asigurarea tuturor măsurilor necesare ca situația să nu degenereze, colonelul Sebastian Cucoș, în calitate de prim-adjunct al inspectorului general, a fost desemnat sa coordoneze activitățile”, a transmis Jandarmeria Română pentru G4Media.ro.

Sebastian Cucoș, fostul șef al Jandarmeriei până pe 15 august, cel care se afla la comanda instituției în seara reprimării violente a mitingului din Piața Victoriei, a fost numit joi, prin decizie a ministrului de Interne Carmen Dan, adjunct al actualului șef al Jandarmeriei, Ionuț Sindile, potrivit unui comunicat transmis de MAI pe 23 august 2018.

Reamintim că pe 15 august cel de-al doilea mandat de șef interimar al instituției deținut de Cucoș a expirat și, pentru că legea interzice o a treia numire interimară, conducerea Jandarmeriei a fost preluată de Ionuț Sindile, la acea vreme adjunct al lui Sebastian Cucoș.

”În vederea consolidării echipei de conducere a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și asigurării unei continuități la comandă, până la obținerea avizului CSAT, începând cu data de 23 august a.c., colonelul Cucoş Gheorghe-Sebastian a fost împuternicit în funcția de prim adjunct al inspectorului general al IGJR. Reamintim că acesta a promovat concursul pentru funcția de inspector general al Jandarmeriei Române, dar numirea în această funcție este condiționată de avizul CSAT”, se arăta în comunicatul Ministerului de Interne.

Sebastian Cucoș a fost pus sub acuzare de procurori în dosarul reprimării violente a mitingului din 10 august din Piața Victoriei.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...