Oficialitate Fidesz: Demonstrațiile sunt organizate de "agenții lui Soros"

Oficialitate Fidesz: Demonstrațiile sunt organizate de "agenții lui Soros"

Demonstrațiile care au avut loc recent în Ungaria au fost organizate de "agenții" miliardarului american George Soros, a declarat luni dimineață la televiziunea publică M1 liderul grupului parlamentar al partidului de guvernământ ungar Fidesz, Lajos Kosa, potrivit MTI.

"Organizații și activiști finanțați de Soros au pus la cale aceste proteste", a insistat Kosa.

"Soros susține de mult timp că Europa ar trebui să primească mai multe milioane de migranți în fiecare an și că ar trebui să ia împrumuturi în valoare de 100 de miliarde de euro; de la el, firește, pentru că este o afacere bună", a spus liderului grupului parlamentar al Fidesz, adăugând că Soros este împotriva tuturor guvernelor care acționează pentru a stopa migrația. El a sugerat că tocmai din această cauză Soros 'atacă în continuu" guvernul Ungariei.

Kosa a insistat, de asemenea, că "Ungaria este o țară democratică, în care există libertatea cuvântului și a întrunirilor, și oricine poate organiza o demonstrație ... chiar dacă o face pentru o cauză nerezonabilă".

Aproximativ 3.000 de persoane au manifestat duminică seara la Budapesta în favoarea Uniunii Europene și împotriva premierului Viktor Orban, criticat de UE pentru nerespectarea libertăților. Participanții la protest s-au exprimat în favoarea apărării libertății presei, a organizațiilor neguvernamentale și a Universității Central-Europene (CEU), înființată la Budapesta de magnatul George Soros.

O altă manifestație împotriva corupției a avut loc sâmbătă la Felcsut (40 km vest de Budapesta), în fieful lui Viktor Orban.

Parlamentul European a votat miercuri o rezoluție în favoarea invocării Articolului 7 împotriva Ungariei pentru "încălcarea gravă a valorilor" europene, dar nu s-a ajuns niciodată la suspendarea dreptului de vot, măsură pentru care este nevoie de acordul unanim al tuturor statelor membre ale UE.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla