Olanda: Geert Wilders și-a lansat campania electorală cu un atac la adresa "gunoaielor marocane"

Olanda: Geert Wilders și-a lansat campania electorală cu un atac la adresa "gunoaielor marocane"

Liderul Partidului Libertății din Olanda (PVV), Geert Wilders, și-a lansat sâmbătă campania pentru alegerile parlamentare din luna martie cu un atac contra a ceea ce el a numit "gunoaiele marocane", despre care a spus că ar trebui să părăsească Olanda pentru "a o reda poporului olandez", relatează Reuters și AFP.

''Gunoaiele marocane în Olanda...evident, nu toți sunt gunoaie, dar mulți dintre ei da; ei ne fac periculoase străzile, în principal tinerii, iar acest lucru trebuie să se schimbe'', a declarat Wilders în fața presei, înainte de a participa la un miting electoral în orașul Spijkenisse, situat la sud de Rotterdam.

Liderul de extremă-dreapta olandez este dat favorit în sondajele de opinie înaintea alegerilor din 15 martie, când olandezii sunt chemați la vot pentru a-și desemna reprezentanții în forul legislativ.

''Dacă vreți să vă recuperați țara, dacă vreți să faceți din Olanda o țară pentru olandezi, țara voastră, atunci votați Partidul Libertății!'', a spus Wilders.

Conform celor mai recente sondaje, PVV ar urma să obțină 24-28 dintre cele 150 de mandate de parlamentar, cu 2-4 mai multe decât actualul partid aflat la putere în Olanda, formațiunea liberală a premierului Mark Rutte.

În cazul în care va câștiga scrutinul, Wilders va face mari eforturi pentru a putea forma guvernul, în contextul în care majoritatea marilor formațiuni au respins posibilitatea de a participa la o coaliție guvernamentală alături de PVV.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...