Olguța Vasilescu: La Craiova s-a construit cel mai mare spital municipal de după 1989

Olguța Vasilescu: La Craiova s-a construit cel mai mare spital municipal de după 1989

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, fost primar al municipiului Craiova, a declarat vineri că la Craiova s-a construit cel mai mare spital municipal din țară după 1989, care are o suprafață desfășurată de peste 10.000 m.p. și unde urmează să funcționeze Spitalul Municipal Filantropia.

"Cel mai mare spital municipal construit după Revoluție în România este spitalul de la Craiova, cu o suprafață desfășurată de peste 10.000 mp, unde vom muta corpurile de clădire de la Spitalul Filantropia, pentru că aici unul dintre corpurile spitalului l-am pierdut în instanță după ce a fost revendicat, iar celelalte erau aproape imposibil de renovat. La un moment dat ne-am dat seama că nu putem pune nici termopane, pentru că întreaga clădire s-ar prăbuși. Era absolut nevoie de un spital municipal nou pe care suntem aproape gata să-l inaugurăm", a spus Lia Olguța Vasilescu, care a vizitat vineri noul spital împreună cu ministrul Sănătății, Florian Bodog.
Noul spital municipal s-a construit pe scheletul unei clădiri din curtea Spitalului de Boli Infecțioase "Victor Babeș", iar Primăria Craiova a alocat pentru lucrări circa 33 milioane lei de la bugetul local.

Ministrul Bodog a declarat că se va asigura că noul spital respectă toate condițiile de securitate sanitară. "Mă voi asigura, prin Autoritatea de Sănătate Publică, cu privire la faptul că sunt îndeplinite toate condițiile de securitate sanitară în așa fel încât actul medical să se desfășoare în bune condiții", a mai spus Bodog.

AGERPRES / (A — autor: Maria Mitrică, editor: Marius Frățilă, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 La Stampa / Elveția va refuza internarea la reanimare a bătrânilor bolnavi de coronavirus

3 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

4 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!

5 VIDEO Europarlamentar austriac: Nu știu dacă ați văzut cum se cultivă roșiile în Olanda, de aceea nu au gust. …