Olguța Vasilescu: La Craiova s-a construit cel mai mare spital municipal de după 1989

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, fost primar al municipiului Craiova, a declarat vineri că la Craiova s-a construit cel mai mare spital municipal din țară după 1989, care are o suprafață desfășurată de peste 10.000 m.p. și unde urmează să funcționeze Spitalul Municipal Filantropia.

"Cel mai mare spital municipal construit după Revoluție în România este spitalul de la Craiova, cu o suprafață desfășurată de peste 10.000 mp, unde vom muta corpurile de clădire de la Spitalul Filantropia, pentru că aici unul dintre corpurile spitalului l-am pierdut în instanță după ce a fost revendicat, iar celelalte erau aproape imposibil de renovat. La un moment dat ne-am dat seama că nu putem pune nici termopane, pentru că întreaga clădire s-ar prăbuși. Era absolut nevoie de un spital municipal nou pe care suntem aproape gata să-l inaugurăm", a spus Lia Olguța Vasilescu, care a vizitat vineri noul spital împreună cu ministrul Sănătății, Florian Bodog.
Noul spital municipal s-a construit pe scheletul unei clădiri din curtea Spitalului de Boli Infecțioase "Victor Babeș", iar Primăria Craiova a alocat pentru lucrări circa 33 milioane lei de la bugetul local.

Ministrul Bodog a declarat că se va asigura că noul spital respectă toate condițiile de securitate sanitară. "Mă voi asigura, prin Autoritatea de Sănătate Publică, cu privire la faptul că sunt îndeplinite toate condițiile de securitate sanitară în așa fel încât actul medical să se desfășoare în bune condiții", a mai spus Bodog.

AGERPRES / (A — autor: Maria Mitrică, editor: Marius Frățilă, editor online: Simona Aruștei)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a apărut coronavirusul în Italia / Un cuplu de turiști chinezi veniți din Wuhan, principalii suspecți

2 Incident sexual mortal la Iaşi. O femeie a murit în chinuri groaznice după ce un vecin i-a introdus un tub met…

3 Hai cu pușcăria! / Codrin Ștefănescu, citat vineri, ca suspect, la DIICOT!

4 PSD, adevăratul virus care-a lovit România! Teodorovici propune suspendarea președintelui Iohannis, ales recen…

5 Iese la iveală adevărul despre „virusul creat în laborator”! / Virusul Wuhan este hiper agresiv. Cercetătorii ch…

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor