Olimpiada Internaţională de Chimie: Olimpicii români au luat trei medalii de aur şi una de argint

Olimpiada Internaţională de Chimie: Olimpicii români au luat trei medalii de aur şi una de argint

Elevii români au obţinut cel mai bun rezultat din istoria participării României la Olimpiada Internaţională de Chimie: trei medalii de aur şi una de argint, ocupând locul doi în lume după China, iar un elev român s-a clasat primul în lume, cu cel mai mare punctaj obţinut la această olimpiadă.

Olimpicii români au luat trei medalii de aur şi una de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie

Olimpicii români au cucerit trei medalii de aur şi o medalie de argint la a 48-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 23 iulie - 1 august, la Tbilisi (Georgia).

Rezultatul este cel mai bun din istoria participării lotului olimpic român la această competiţie şi plasează România pe locul I in Europa şi pe locul al II-lea în lume în clasamentul neoficial al ţărilor participante (75).

Cei trei elevi români medaliaţi cu aur sunt Andrei Iliescu (absolvent al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti), Paul Haidu-Gerea (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa), premiat cu „argint” în 2015, şi Robert Cristian Râclea (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi).

De asemenea, lui Andrei Iliescu, laureat cu aur şi la ediţia anterioară, i-a fost decernat premiul IUPAC (The International Union of Pure and Applied Chemistry) pentru cel mai mare punctaj din concurs.

Medalia de argint a fost obţinută de Alexandra Dima, elevă în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

La ediţia din acest an au fost prezenţi 264 de competitori din 75 de ţări.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria