Olimpice: JO vor reda speranţă omenirii, spune guvernatoarea regiunii Tokyo, Yuriko Koike

Olimpice: JO vor reda speranţă omenirii, spune guvernatoarea regiunii Tokyo, Yuriko Koike

Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, care vor avea loc în această vară, vor da speranţă omenirii în lupta sa împotriva COVID-19 la fel cum JO de la Anvers din 1920 au readus oamenii împreună după primul război mondial şi gripa spaniolă, a declarat vineri guvernatorul regiunii Tokyo, Yuriko Koike, scrie Reuters.

''Ne apropiem de cea mai nouă ediţie a JO într-o perioadă în care omenirea se confruntă cu grele pierderi de vieţi omeneşti sau cu mulţi oameni care şi-au pierdut total speranţa. Acum un secol, în 1920, au avut loc Jocurile Olimpice de la Anvers (Belgia), în timp ce lumea ieşea din două evenimente în care au murit milioane de oameni: primul război mondial şi gripa spaniolă. Ca prim eveniment sportiv global care a avut loc după aceste două catastrofe, Jocurile de la Anvers au readus speranţa multor oameni. Sperăm că şi Jocurile Olimpice de la Tokyo vor transmite acelaşi mesaj şi că vor fi un moment de cotitură, redând speranţa oamenilor'', a declarat Yuriko Koike.

Aceasta a afirmat că nu se va impune condiţia ca doar sportivii vaccinaţi să poată concura la Olimpiadă.

''Modul de administrare al vaccinului diferă de la o ţară la alta. De aceea nu va exista o condiţie privind vaccinarea. Ne propunem efectuarea de teste regulate şi menţinerea unei bune sănătăţi a sportivilor. De asemenea, beneficiem de experienţa unor turnee sportive internaţionale importante care au avut loc recent şi care au avut loc în bune condiţii. Aşa va fi şi la JO 2020 ce vor avea loc în condiţii de siguranţă'', a spus Koike.

Vineri, organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au exclus posibilitatea anulării sau amânării evenimentului programat între 23 iulie şi 8 august, în pofida creşterii numărului de infectări în Japonia.

Seiko Hashimoto, preşedinta comitetului nipon de organizare, a precizat: ''Există numeroase îngrijorări, dar noi ca organizatori nu ne gândim la anularea Jocurilor''.


Foto: (c) KIM KYUNGHOON POOL / EPA


Cu o zi înainte, Toshihiro Nikai, secretar general al partidului la putere LDP, susţinea că anularea Jocurilor trebuie să fie o opţiune dacă va creşte numărul de infecţii din cauza pandemiei de coronavirus.

Premierul Japoniei, Yoshihide Suga, a emis o declaraţie de presă, joi, în care subliniază că nu există nicio schimbare în poziţia guvernului ''de a face tot posibilul pentru a reuşi organizarea Jocurile Olimpice în condiţii de siguranţă''.


Foto: (c) Eugene Hoshiko POOL / EPA


În martie 2020, pandemia de coronavirus a forţat Guvernul Japoniei şi Comitetul Internaţional Olimpic să amâne cu un an desfăşurarea Jocurilor Olimpice.

Un sondaj realizat la începutul acestei săptămâni de agenţia Kyodo a indicat că 72% dintre japonezi doresc ca Jocurile Olimpice să fie anulate sau reprogramate din cauza infecţiilor cu COVID-19. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...