Olt: În dosarul lui Vâlcov, ÎCCJ a respins contestația DNA referitoare la modificarea conținutului controlului judiciar

Olt: În dosarul lui Vâlcov, ÎCCJ a respins contestația DNA referitoare la modificarea conținutului controlului judiciar

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au respins marți, ca nefondată, contestația formulată de DNA referitoare la modificarea conținutului măsurii controlului judiciar în ce îl privește pe fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov și pe alți patru inculpați din dosarul în care acesta este trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție.

Chiar dacă ÎCCJ i-a înlăturat interdicția de a părăsi țara, Darius Vâlcov are nevoie și de acordul Tribunalului Olt pentru a putea pleca din România, având în vedere că și în cauza de la această instanță a fost pus sub control judiciar.

La termenul din 15 iunie, magistrații ÎCCJ au decis modificarea conținutului măsurii controlului judiciar în ce îi privește pe Darius Vâlcov, Minel Prina (fost primar al municipiului Slatina), Lucian Șușală, Bogdan Timofte și Cristian Tomescu, în sensul înlăturării obligației de a nu părăsi țara. În privința lui Darius Vâlcov, magistrații au mai decis în iunie că poate lua legătura cu un martor din dosar, respectiv cu Andra Bărbulescu.

Procurorii DNA au contestat încheierea pronunțată de ÎCCJ pe 15 iunie în dosarul în care Vâlcov este trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție, însă contestația a fost respinsă ca nefondată.

Potrivit minutei publicată marți pe portalul instanței, ÎCCJ "respinge, ca nefondată, contestația formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție împotriva încheierii din data de 15 iunie 2016 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție — Secția penală, în dosarul nr.2018/1/2015, privind pe intimații inculpați Vâlcov Darius-Bogdan, Prina Minel Florin, Șușală Lucian Petruț, Tomescu Constantin Cristian și Timofte Petre Bogdan".

Soluția pronunțată marți este definitivă.

Acest dosar aflat pe rolul ICCJ, în care sunt inculpați Vâlcov, Prina, Șușală, Timofte și Tomescu, are ca obiect infracțiuni de corupție, iar ca obiecte secundare, traficul de influență, falsul în înscrisuri sub semnătură privată, spălarea de bani și evaziunea fiscală.

În luna mai 2015, fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul în care este acuzat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Vâlcov a fost acuzat de DNA de trafic de influență pentru că ar fi primit aproximativ două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, firmă care a derulat contracte cu Compania de Apă Olt pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare din orașele Slatina, Scornicești și Potcoava.

Darius Vâlcov mai este trimis în judecată pentru fapte de corupție și într-un dosar având ca obiect luarea de mită, aflat la Tribunalul Olt, în acest caz termenul pentru administrarea probatoriului fiind fixat pe 14 septembrie iar cel intermediar, pentru verificarea măsurilor preventive, pe 27 iulie.

AGERPRES / (AS — autor: Cristina Matei, editor: Marius Frățilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…