Olt: Instanţa a dispus suspendarea dispoziţiei de destituire din Poliţie a fostului adjunct al şefului IPJ, Alexe

Olt: Instanţa a dispus suspendarea dispoziţiei de destituire din Poliţie a fostului adjunct al şefului IPJ, Alexe

Tribunalul Olt a admis, marţi, cererea de suspendare a executării dispoziţiei de destituire din Poliţie a fostului adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Nicolae Alexe, comisarul-şef aflat la comanda IPJ Olt în perioada dispariţiei Alexandrei Măceşanu în iulie 2019.

Nicolae Alexe a solicitat, pe 23 martie, la Tribunalul Olt, anularea actului prin care a fost destituit din Poliţie, iar instanţa a pronunţat marţi o soluţie prin care admite cererea şi dispunere suspendarea executării dispoziţiei de destituire până la soluţionarea definitivă a cauzei. Soluţia pronunţată marţi de Tribunalul Olt poate fi atacată cu recurs în cinci zile de la comunicare.

"Admite cererea şi dispune suspendarea executării dispoziţiei de destituire nr. 1242/04.02.2020 şi a dispoziţiei nr. 2400/16.03.2020, emise de IGPR până la soluţionarea definitivă a cauzei. Cu recurs în 5 zile de la comunicare", se precizează în soluţia pe scurt postată pe site-ul instanţei.

Decizia de destituire din Poliţie a lui Nicolae Alexe, aflat la comanda IPJ Olt pe 25 iulie, ziua în care Alexandra Măceşanu a sunat la 112 pentru a cere ajutor, a fost emisă de IGPR pe 4 februarie. Anunţul despre destituire a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

"Ieri s-a finalizat materialul Consiliului de disciplină şi azi inspectorul general al IGPR, şeful Poliţiei Române, a emis decizia de destituire din Poliţie pentru adjunctul şefului Inspectoratului judeţului Olt, cel care a fost la comandă în ziua tragică, comisarul-şef Nicolae Alexe. Urmează şi ceilalţi care sunt în concedii medicale", a spus Vela. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

2 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!