Olt: Judecătoarea Carmen Marinescu, condamnată la 8 ani de închisoare cu executare (sentință definitivă)

Olt: Judecătoarea Carmen Marinescu, condamnată la 8 ani de închisoare cu executare (sentință definitivă)

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au respins toate apelurile declarate împotriva sentinței Curții de Apel Craiova prin care judecătoarea Carmen Marinescu de la Tribunalul Olt, trimisă în judecată pentru luare de mită, a fost condamnată la opt ani de închisoare cu executare, soțul acesteia a fost condamnat la trei ani de închisoare, iar avocatul Dumitru Cismaru a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare.

Soluția magistraților de la ÎCCJ, pronunțată pe 29 iunie, este definitivă.

"Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justiție — Direcția Națională Anticorupție—Serviciul Teritorial Craiova și de inculpații Marinescu Eugenia Carmen, Marinescu Iuliu Severus și Cismaru Dumitru împotriva sentinței penale nr.184 din 23 septembrie 2016 a Curții de Apel Craiova — Secția Penală și pentru cauze cu minori, pronunțată în dosarul nr. 628/54/2015. (...) Definitivă", se arată în hotărârea pronunțată de ÎCCJ.

În hotărârea pronunțată de magistrații de la Curtea de Apel Craiova, pe 23 septembrie, în cauza în care judecătoarea Carmen Marinescu, soțul acesteia și avocatul Dumitru Cismaru au fost inculpați pentru fapte de corupție, se arată că din pedeapsa de 8 ani de închisoare cu executare va fi dedusă perioada în care inculpații au fost reținuți și s-au aflat în arest preventiv.

"Contopește pedepsele aplicate inculpatei Marinescu Eugenia Carmen (...), urmând ca inculpata să execute pedeapsa rezultantă de 8 ani închisoare și pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor (...), respectiv dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și dreptul de a exercita funcția de magistrat, pe o durata de 4 ani. (...) Deduce din pedeapsa aplicată inculpatei Marinescu Eugenia Carmen durata reținerii și a arestării preventive. (...) Condamnă inculpatul Marinescu Iuliu-Severus la pedeapsa de 3 ani închisoare.(...). Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Marinescu Iuliu-Severus durata reținerii și a arestării (...), precum și durata măsurii arestului la domiciliu (...)", se arată în soluția pronunțată de magistrații Curții de Apel Craiova.

În același dosar a mai fost condamnat și avocatul Dumitru Cismaru, care a primit o pedeapsă de trei ani și șase luni de închisoare.

"Contopește pedepsele aplicate inculpatului Cismaru Dumitru în pedeapsa cea mai grea de 3 ani și 6 luni închisoare și pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (...), respectiv dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și dreptul de a exercita profesia de avocat, pe o durata de 3 ani. (...) Deduce din pedeapsa rezultantă de 3 ani și 6 luni închisoare (...) durata reținerii și arestării preventive (...)", se precizează în hotărârea postată pe portalul instanței.

În luna mai 2015, judecătoarea Carmen Marinescu a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru mai multe fapte de corupție după ce a primit 200.000 de euro mită pentru a-l elibera din arest în 2011 pe interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Ea este acuzată de luare de mită, trafic de influență, spălare de bani în formă continuată (cinci acte materiale) și fals în declarații în formă continuată (patru acte materiale).

Potrivit DNA, în perioada august 2011 — septembrie 2011, Carmen Marinescu a pretins și a primit prin intermediul avocatului Cismaru, de la o persoană denunțătoare, 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea în stare de libertate a lui Bercea Mondial și pentru a pronunța o soluție pe fond favorabilă acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsă neprivativă de libertate, dar și pentru a interveni, în același scop, pe lângă ceilalți judecători care urmau să judece dosarul.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

3 Așa o fi?

4 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

5 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!