Olt: Judecătoarea Carmen Marinescu, soțul ei și un avocat, condamnați pentru corupție, duși la penitenciarul din Craiova

Olt: Judecătoarea Carmen Marinescu, soțul ei și un avocat, condamnați pentru corupție, duși la penitenciarul din Craiova

Judecătoarea Carmen Marinescu, soțul ei, Iuliu Severus Marinescu, precum și avocatul Dumitru Cismaru, care au fost condamnați definitiv la închisoare cu executare pentru fapte de corupție, au fost preluați vineri de la domicilii de polițiști de la Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Olt, pentru a fi duși la Penitenciarul din Craiova în vederea executării pedepselor primite.

Mandatele de executare a pedepselor au fost emise vineri de către Curtea de Apel Craiova.

Fosta președintă a Tribunalului Olt, Carmen Marinescu, a postat vineri, pe o rețea de socializare, cu câteva ore înainte de a fi condusă spre locul de detenție, un mesaj în care își ia "rămas bun" de la prieteni. "Rămas bun, prieteni dragi! Să nu ne pierdeți din inimile voastre! Voi știți adevărul și pentru mine este important acest lucru! Nu știu dacă ne vom revedea, dar de gândurile voastre depinde să nu pier! Celor cărora v-am produs tristețe, vă cer iertare! Celor cărora ne-au făcut atâta rău, vă spun că v-am iertat! (...) Rămas bun, prieteni dragi!", a scris judecătoarea.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au respins toate apelurile declarate împotriva sentinței Curții de Apel Craiova prin care judecătoarea Carmen Marinescu de la Tribunalul Olt, trimisă în judecată pentru luare de mită, a fost condamnată la opt ani de închisoare cu executare, soțul acesteia a fost condamnat la trei ani de închisoare, iar avocatul Dumitru Cismaru, la trei ani și jumătate de închisoare. Soluția magistraților de la ÎCCJ, pronunțată pe 29 iunie, este definitivă.

În hotărârea pronunțată de magistrații de la Curtea de Apel Craiova, pe 23 septembrie 2016, în cauza în care judecătoarea Carmen Marinescu, soțul acesteia și avocatul Dumitru Cismaru au fost inculpați pentru fapte de corupție, se arată că pentru fiecare dintre aceștia, din pedepsele de închisoare cu executare va fi dedusă perioada în care inculpații au fost reținuți și s-au aflat în arest preventiv.

În luna mai 2015, Carmen Marinescu a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru mai multe fapte de corupție după ce a primit 200.000 de euro mită pentru a-l elibera din arest în 2011 pe interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Ea este acuzată de luare de mită, trafic de influență, spălare de bani în formă continuată (cinci acte materiale) și fals în declarații în formă continuată (patru acte materiale).

Potrivit DNA, în perioada august 2011 — septembrie 2011, Carmen Marinescu a pretins și a primit prin intermediul avocatului Cismaru, de la o persoană denunțătoare, 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea în stare de libertate a lui Bercea Mondial și pentru a pronunța o soluție pe fond favorabilă acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsă neprivativă de libertate, dar și pentru a interveni, în același scop, pe lângă ceilalți judecători care urmau să judece dosarul.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

2 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

3 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

4 Așa o fi?

5 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!