Olt: Suspiciune de pestă porcină africană în judeţ, în comuna Rusăneşti

Olt: Suspiciune de pestă porcină africană în judeţ, în comuna Rusăneşti

Un caz de suspiciune de pestă porcină africană a fost înregistrat joi în judeţul Olt, în comuna Rusăneşti, la un porc dintr-o gospodărie particulară, potrivit directorului Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Animalelor (DSVSA) Olt, Veronel Bolborea.

El a precizat că DSVSA Olt va trimite vineri, spre analiză şi confirmare, la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală, o probă recoltată de la un porc mort într-o gospodărie din Rusăneşti.

O echipă de la DSVSA Olt s-a deplasat joi după-amiaza la Rusăneşti, unde efectuează ancheta epidemiologică.

"Astăzi a apărut o suspiciune de pestă porcină africană la un porc mort într-o gospodărie din Rusăneşti. Mâine laboratorul central IDSA va primi proba noastră şi sperăm ca tot mâine să avem şi rezultatul. Laboratorul nostru a indicat o suspiciune de PPA. Se efectuează ancheta epidemiologică, o echipă a DSVSA Olt este la Rusăneşti", a declarat, pentru AGERPRES, Veronel Bolborea.

Comuna Rusăneşti, din sudul judeţului Olt, se află de aproximativ două săptămâni în zona de protecţie ca urmare a confirmării unui focar de PPA la mistreţi de pe fondul de vânătoare 11 Beciu, în localitatea Plopii Slăviteşti, în judeţul Teleorman, în apropierea graniţei cu judeţul Olt. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi

2 Voi știți cine e marmota asta?

3 VIDEO Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

4 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

5 Așa o fi?